Foto: NTB

«Det blir nok en del elbileiere som vil møte høyere nettfakturaer»

Ny prismodell for nettleie og ordføreren i Skien er blant temaene i dagens Hallo Varden.

Det er greit med monopol!

Det har lenge vært bemerket at ikke bare strømprisen går i været, men også nettleien. Fra 1.1.22 har Lede (tidligere Skagerak) annonsert en ny prismodell. Jeg har vært interessert i å finne ut av hvordan dette slår ut i forhold til nåværende modell.

Jeg lastet ned forbruk per time for oktober-21, laget et lite program og beregnet ny fakturaverdi. Som kjent er det introdusert et såkalt kapasitetsledd med stepp på 5 Kwh (0-5, 5-10, 10-15, 15–20 etc.) med tilsvarende prising på 266,25 – 478,75 – 691,25 – 905,00 etc.

Det er den ene timen med høyest forbruk som avgjør nivå og pris – altså en time av 730 +/- timer i måneden. I min oktoberfaktura var det en time (kl. 00-01) som viste 10,062 Kwh som bragte meg til trinn 3. Fattige 0,062 Kwh kostet 212.50 ekstra!

Av 745 registreringer hadde jeg 700 med mindre enn 5 Kwh, 44 i område 5-9,999 og 1 over 10!

Min billader har maks. 7,75 Kwh, mens f.eks. en Tesla (og andre) lader 11 avhengig av strømnettet. Da blir det nok en del elbileiere som vil møte høyere nettfakturaer fra neste år.

Min oktober-faktura villa ha økt med 26,7 prosent. Samme forbruk i november hadde gitt en økning på 29,5 prosent.

Kai B Isnes

Ordførerens evne til selvkritikk

Jeg ser at partikollegaene Almenning og Tvedt slår ring om ordføreren og roser henne for at hun er så god på selvkritikk.

Nei, partikollegaer, det er nettopp mangelen på selvkritikk som har vært gjennomgående ved Foss Five sine perioder. Allerede da hun flyttet inn på ordførerkontoret begikk hun sin første tabbe ved å kjøpe en designlampe til kontoret sitt til 60.000 av våre skattepenger. Men hørte vi noen selvkritikk?

Det hadde ikke skjedd mye om det hadde stoppet med lampen, men listen av tabber har etter hvert blitt så lang at jeg ikke kan gå gjennom alle.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men hørte vi noen gang selvkritikk?

Den siste smstabben var så alvorlig at til og med hun innså at det var tvingende nødvendig. Dette kunne ødelegge karrieren, og da kom selvkritikken.

Og disse beklagelsene vi utenfor rådshusveggene ser nå, er ikke det et resultat av avsløringen av saken i avisa Varden? Om denne saken ikke hadde blitt avslørt, ville vel dette vært holdt internt? Er denne saken enestående eller er det ofte slik det foregår?

Jeg har skjønt at denne saken er to måneder gammel. Hvorfor var det ingen av politikerne som mottok disse sms-ene som gjorde noe med dem? Var det å avsløre ordføreren en for tung belastning?

Det får meg atter engang å undre om kameraderiet er så sterkt at dere politikere beskytter hverandre selv ved alvorlige forseelser. Dette fører igjen til spørsmålet om forholdene i kommunen vår er for små?

Og som igjen fører til spørsmålet om ting hadde blitt bedre med en storkommune? Hvor vennskap og kameraderi lettere kunne blitt unngått?

Partikollegaene skriver at vi kan stole på at alt foregår riktig. Nei, dessverre har det vært for mange tabber til at dere kan kreve den tilliten lenger. Og mange har deres egen ordfører forårsaket, hvor hennes tabber står i kontrast til det dere selv hevder dere skal presentere.

Å kalle tabbene fra ordføreren for «et engasjement som bobler over» er et forsøk på bagatellisering. Det forteller meg at heller ikke dere vedgår alvorlighetsgraden av ordførerens mange soloutspill.

Så vil tiden vise om dere partikollegaer synes disse tabbene ikke er av betydning og enda en gang vil gi tilliten til Foss Five som byens ordfører.

Min og mange andres tillit kan dere ikke lenger gjøre noe med.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Gro Ballestad

Honnør for innlegg

Samtlige leserinnlegg fredag, fra Jørgensen, Nykås, Wesseltoft, Melfald er fornuften og folkemeninga, alt sammen.

Må lure på om den beste tida har vært. Politikerne lærer jo aldri.

Ragnar Skoe Gravklev

Besøk på Stortinget

En samfunnsengasjert kameratgjeng besøkte Stortinget 18. november. En opplagt Telemarkspolitiker Terje Aasland var vert, og gav oss en fyldig orientering om arbeidet spesielt i stortingskomiteene.

Etter en omvisning og bedre lunsj i stortingskantina gikk turen vår videre til Deicmannske bibliotek og Munchmuseet. Turen ble kulinarisk avsluttet på «Opland burger & steaks» i Østbanehallen før togtur hjem.

De som var med (bildet) var: Bjørn Olsen, Inge Bjørbæk, Carsten Aas, Reidar Aasen, Finn Erik Karlsen, Knut Åge Andersen, Ragnar Topper, Anders Gonsholt og Øistein Myhre.

Tur og kulturgruppa

v/ Knut Åge Andersen

Foto: Privat