Foto: Varden

«Det er jo soleklart at et nytt polutsalg bør plasseres her»

Nytt vinmonopol, strøm og møteplass for ungdom er blant temaene i dagens Hallo Varden.

Nytt vinmonopol?

Jeg skjønner ikke hvem politikerne i Skien egentlig er til for, som setter bukkebein for et nytt polutsalg på Herkules. Det er jo soleklart at et nytt utsalg bør plasseres her hvor det er fullt av folk fra nær og fjern, lett atkomst, store gratis parkeringsområder hvor det er lett å finne ledig plass og framfor alt køfritt.

John Bratlie

Hei alle dere som bruker strøm

De fleste tror jeg, noen mer, noe mindre. Sitter og hører på Dagsnytt, på hvordan man skal bruke strømmen, for å spare. Sikkert mange med meg.

Strømmen er dyrest når du kommer hjem fra jobb, fra ca. 16.00 og utover kvelden. Alle bruker mest strøm i denne tiden. Vi må ikke lage mat, sette på vaskemaskinen, eller tørketrommel samtidig, samt ikke dusje.

Da sparer du strøm. Øker strømforbruket ditt, blir strømmen dyrere. Så må du huske å lade bilen på natta, hvis du har godkjent strømopplegg. Og for all del ikke sett på tørketrommel, eller vaskemaskin på natta, det er farlig.

Så mitt forslag, til de som er på jobb når strømmen er billigst: Spør sjefen din om du kan droppe lunsjen, eller få fleksitid, slik at du kan ta en tur hjem, for å forberede middagen, ta en klesvask, eller du kan sette på klokka 03.00 på natta da rekker du masse før du går på jobb, samt ta en dusje …

Dette går faktisk ikke. Noe må gjøres her.

Da ønsker jeg alle, til lykke til med strømsparingen.

Strømsparer

Befolkningsøkning

Norges befolkning økte med 30.590 personer forrige kvartal. Det er dårlig nytt for klimaet. Norges befolkning er på verdenstoppen når det gjelder klimautslipp. Selv de fattigste, afrikanere og asiater, slipper ut mer enn gjennomsnittet av verdens befolkning. Norges beste bidrag til klimaet ville vært om vi blei færre. Jo færre, jo bedre, for klimaet. Så istedenfor å belønne de fødende, burde vi belønne de barnløse. Kanskje barnløsskammen kan blir borte også.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Inge Jørgensen

Klimarealist

Spritdispensere på SATS

Registrerer at alle spritdispensere er fjernet fra SATS treningssentre. Har meldt det fra men får svar at det er Oslo-sjefene som bestemmer.

Alle medlemmer registreres, den enkleste tingen av verden er og legge inn krav om koronapass for alle.

Vi har alle et ansvar, hadde det ikke vært for medlemmene hadde ikke SATS vært der.

Medlem fortsatt …

Møteplass for ungdom i nordre bydel i Skien

Ungdom som sogner til Gjerpen ungdomsskole synes ikke å ha noe møtested der de kan «henge» med venner. De driver ofte til byen (kjøpesentrene) og helt ut til Herkules for å komme innendørs nå når det begynner å bli kalt ute.

Det ser ut til å være lite tilrettelegging med tanke på forebyggende arbeid. Så vidt en kjenner til er det ungdomsklubber og ulike tilbud på bydelshusene i andre deler av Skien.

Finnes det noe enkelt møtested for ungdom i «Nordbygda» eller er det noen planer for slikt? Hva tenker kommunen om dette?

Støttespiller

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Havets Tesla», ha, ha

Stort oppslag og skryt med bilde av «Tesla-skipet» og Statsministeren i Aftenposten. Det «autonome» skipet som skal frakte gjødsel mellom Herøya og Brevik. Det slås stort opp «Snart slipper folk ved Porsgrunn støy og støv fra hundre daglige lastebilturer».

Tenk det. Det er jernbanespor mellom Herøya og Brevik. Noe på Hydro-tomta er riktignok herpa. Men traseen ligger der så godt som klar. Enkelt å få på plass igjen! For en bagatell av det det koster å utvikle og bygge et autonomt skip som det så fint heter. Men det er opplagt mer moro å utvikle et slikt skip!

CO₂-kutt på 1000 tonn årlig som det reklameres for, hadde man og fått med jernbanetransport også. All «isenkramen» som medgår til å bygge skipet setter et solid CO₂ avtrykk. Så her er det ikke noe co₂ å spare! Dette regnskapet går heller i minus.

Avslutningsvis fortelles det at Enova, Norges Onkel Skrue, har gått inn med 133,5 millioner i prosjektet. I klartekst, våre skattekroner. Så flott! Fullstendig bortkastet! Men er det så farlig? Vi betaler vår skatt med glede. Og det skal nok bli mer «glede».

Finn E

Oslo 20211119. Verdens første selvkjørende, elektriske konteinerskip MV Yara Birkeland at Langkaia in OsloFoto: Torstein Bøe / NTB Foto: Torstein Bøe/NTB