Mange av lærerne i Utdanningsforbundet på Skogmo videregående skole ønsker å stenge skolen for undervisning og ha teamsundervisning for å redusere smitten i samfunnet betraktelig, skriver leder og nestleder i Utdanningsforbundet. Foto: Fredrik Pedersen

«Vi synes ikke det er trygt å være på jobb. Skal vi tåle at noen dør, at noen blir innlagt på sykehus?»

Mange lærere bekymret over økende smitte av Covid-19 på Skogmo videregående skole, skriver Kristin Gjerstad og Kenneth Martin Winje idette leserinnlegget.

Mange av lærerne i Utdanningsforbundet på Skogmo videregående skole reagerer på kommuneoverlegens og FHIs vurdering i å ikke stenge skolen for undervisning.

Mange av lærerne ønsker å stenge skolen for undervisning, men FHI og kommuneoverlegen, sier hold åpent. Det er nye smitteutbrudd hver dag og flere klasser er i karantene, vi synes ikke det er trygt å være på jobb. Hvor store omkostninger skal man tåle? Skal vi tåle at noen dør, at noen blir innlagt på sykehus?

Det kan være mange smittekilder på skolen, nå er det ansatte på IT, fellesfag, elektro, helse- og oppvekst og bygg som har påvist smitte. 3 elever på helse- og oppvekst er også smittet, vi har elever fra hele Grenland, så stenger vi undervisningen på skolen, kan det stoppe spredningen av Covid-19!

Mange ønsker å ha all undervisning på teams og evt. høringer/praksis enkelte dager om det er behov for dette. Vi er i en veldig uforutsigbar situasjon, og tilstedeværelsesplanene kan bli vanskelig å gjennomføre når lærere er syke, satt i karantene eller har ulike klasser og dager hjemme.

Det er ikke forsvarlig for lærere, elever og andre ansatte i forhold til smittesituasjonen å være på skolen nå, vi må forebygge det vi kan!

Rektor sier at han ikke har noen mulighet til å gjøre skolen om til rødt så lenge kommuneoverlegen ikke sier det. Ansatte er engstelige, både ovenfor seg selv og familien. Det nærmer seg jul og familietid, mange er redde de må tilbringe juleferien i karantene eller i verste fall syke. Vi syns overhodet ikke det er den julegaven vi skal få for den jobben vi har gjort i år!

Rektor har hatt samtaler med kommuneoverlegen i Skien kommune. Den foreløpige vurderingen fra FHI er at det ikke blir "vurdert hensiktsmessig å be skolen gå i rødt, eller stenge".

Rektor gjør en god jobb i forhold til smittesituasjonen og har iverksatt en rekke forebyggende tiltak, men mange av lærerne i Utdanningsforbundet på Skogmo videregående skole ønsker å stenge skolen for undervisning og ha teamsundervisning for å redusere smitten i samfunnet betraktelig!

Kristin Gjerstad, leder Utdanningsforbundet på Skogmo vgs

Kenneth Martin Winje, Nestleder Utdanningsforbundet på Skogmo vgs

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Her må alle elever og lærere holde seg hjemme i dag
Les også
Åtte skoler har smitteutbrudd. Disse grepene mener smitteeksperten må tas nå
Les også
12 personer ved skolen er smittet. Nå har de fått en egen korona-miljøarbeider