Foto: Porsgrunn kommune

«Det er to bruer fra før. Det må da holde»

Her er Hallo Varden torsdag 15. oktober.

Det er nok bruer

Kjære MDG Porsgrunn, hva er det du snakker om? Den brua trenger vedlikehold i framtida. Vi får vel ikke penger til det i framtida, det blir tatt av budsjettet. Det er to bruer fra før. Det må da holde og nå er den ene rustet opp for gående og syklende. Det er nok.

Dere vil vi skal bruke kollektiv, men vi ser jo nå i disse tider at det er en risiko. Dere vil heller ikke ha butikker i utkanten for da blir det for mye kjøring. Dette er selvmotsigende. Alle vil ikke bo i byen. Men det er vel det dere vil at alle skal bo i byen.

En fra utkanten

Bruer til besvær

Mange gode tanker om hvor mye glede så mange vil få, ved å få en ny snarvei over ælva! Litt avhengig av om en bor på oppsiden eller nedsiden kan det bli noen få hundre skritt spart. Minst!

Millioner skal spares i begge byene, men to framtidige pengesluk skal bare bygges. Således kan HeddasBru og RobinsBru bli stående som de mest unyttige, stormannsgale investeringene noensinne. Bruene får garantert Sløseriombudsmqnns hederspris !!!!

Stor takk til Vardens journalist Rennestraum som kommenterte RobinBrua 13/10. Likeså bør vel MDGs hyllest 14/10 til bru vurderes opp mot nytteverdi og CO₂-avtrykk, vel? Grønne er kålhodene au!

Til slutt: «Mot dumheten kjemper selv gudene forgjeves.»

HOT

Skien-budsjettet

Skien må kutte budsjettet med 56 millioner kroner. Hvor mange millioner er satt av til broen over Bryggevannet? Den er så langt jeg kan se, ikke nevnt med/som de andre sakene i avisspaltene.

Hvis pengene til broen er med på å svekke/kutte i hjemmetjenestene, som dagtilbud til psykisk syke og mange andre tiltak for folk som trenger disse, som for eksempel Miljøpatruljen, som nok en gang trues med nedleggelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Denne tjenesten koster kommunen 1,1 millioner kroner, av et budsjett på 4,5 milliarder kroner!

Tjenesten gir arbeid og en bedre livsfølelse til personer som sliter/har slitt på mange måter i samfunnet. Disse gjør også en god jobb ved å holde Skien ren.

Man burde heie på dem, i stedet for å skyve dem utfor samfunnet, noe de kan risikere ved å miste dette viktige innholdet i tilværelsen.

Nina Melfald

Om matavfall

Matavfallet skal ikke kastes løst i ny matavfallsdunk. Det vil bli delt ut papirposer eller tynne bioposer for oppsamling av matavfall. Vi tror husholdningene vil benytte disse posene og ikke kaste matavfallet løst i dunken. Erfaringer fra andre kommuner/regioner viser at slikt sorteringssystem fungerer bra, og at det blir kildesortert mer matavfall enn i dagens løsning med egen plastpose som kastes i dunken sammen med restavfall og plastavfall.

Heidi Viki, kommunikasjonsansvarlig i RiG

KrF-topper til Sentrum

De eglet seg inn på posisjoner,

pushet seg selv fram,

nyttet seg av nettverk,

hadde sympatier

Artikkelen fortsetter under annonsen.

holdt andre nede

slik ble de "KrF-topper"

politikkens vesen

Medlemmer i den gamle organisasjon

ville dra det i sin retning

godtok ikke mangfoldet

i retningskampen de manet

hold fast på moderpartiet

De følte et tap som ikke var

tok kjerne standpunkt

Artikkelen fortsetter under annonsen.

fra kristendemokratiet

sentrumspartiet

rommet så mangt

En gammel drakt

ble opp att sydd

moder partiet

har i alle år hatt

spenningen

kristensosialist

kristenliberalist

kristendemokrat

ikke klart definerte plagg

KrF topper som

som ikke visste dette

heldigvis det er lov

å skifte klær

Min moral er

om du må skifte

la det gå en stund

minst en

valgperiode

før en ny topp

inntas

Mellom to topper

er daler

en blir sliten av slikt

en får ny styrke

av å være i dalen litt

Kristian Espeland

Foto: Lizzie Putnam

Kun et minne

Dette bildet tok jeg i august 2019 ved den nedlagte havnen i Gunnekleivfjorden. Det var ikke lenger stor menneskelig aktivitet der og fuglene stortrivdes. Endene likte å svømme under de gamle bryggene og oppå satt måker og skarv. Skarvene likte seg helst ytterst på brygga der de satt med vingefjærene til tørk mens de fordøyet sin lunsj.

Men snart er alt dette kun minner og støv. Brygga er nå demontert og alt det gamle ræl skal bort. Fuglene må finne seg andre steder å sitte, og vil de ha noe å svømme under får de gjøre det annetsteds.

Lizzie Putnam

Lakåsene