HalloVarden: N/A Foto: Varden

«Det er tungt å måtte gi samme, lite hyggelige info i år»

Snipetorpmarken, regnbueflagg og bompenger preger dagens Hallo Varden.

Snipetorpmarken 2021 er avlyst

Det er tungt å måtte gi samme, lite hyggelige info i år som i 2020: Snipetorpmarken 29. august må avlyses på grunn av covid-19.

Vi håper at alt er tilbake til normale tider i 2022, slik at vi får arrangert Snipetorpmarken den 28. august 2022.

Dagfinn Øksenholt

Styreleder, Snipetorp og Omegn Vel

Poenget som kokte bort

Midt oppe i alt styret med pride og flagg er jeg redd for at et viktig poeng har druknet i debatten: Hvilke flagg er akseptable på/ved offentlige bygninger?

Etter min oppfatning - og jeg håper og tror at jeg har mange med meg - skal det på disse flaggstengene bare det norske og samiske flagget vaie, med unntak av utenlandske flagg ved offisielle besøk.

Dette er ikke verken diskriminering eller intoleranse, men en respekt for flaggets sterke symbolverdi i det offentlige rom og en understrekning av vår felles norske identitet

Argus

Svar til Engesland

Jeg har ikke tenkt starte noen lang debatt med deg angående vårt syn på homofile. Men du nevner at det florerer homohat blant konservative, kristne menn. Ikke sleng ut en slik påstand uten å nevne navn, det er også feigt.

Jeg kjenner ingen slike, men jeg vet at det ellers i samfunnet har forekommet mye sjikanering og mobbing av homofile, ikke minst på fotballbanen. Det er pøbel som man nok ikke ofte ser på kirkebenken. Det er også jeg i mot.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det jeg ville ha fram, var at flaggstangen må forbeholdes det norske flagget og bare det, ellers kan snart hver og en særorganisasjon påberope seg retten til å flagge for sine syn og det vil bli et flaggkaos uten like. Og min samvittighet og forståelse av Den allmektiges skaperverk overbeviser meg om at skal livet føres videre, må det to ulike kjønn til. Det ser vi over alt i naturen.

Jeg føler som sagt at på et så følsomt område må vi trå forsiktig og ikke tvinge våre syn på de som har en annen oppfatning. Det føler jeg blir gjort nå ved å misbruke flaggstanga. Hva ville du sagt dersom en bevegelse fikk lov å flagge for slaveri, eller enda verre, pedofili?

Så avslutter jeg meningsforskjellen vår her, innforstått med at her blir vi ikke enige, men ønsker deg en god sommer!

Åge Ernst Øvrebø

Foto: Åserud Foto: Lise

Elbiler og bompenger

Full støtte til Finn Es innlegg! Søvde fra Venstre bruker den nå utdaterte floskelen om intensjonen at det er for «å få ned Norges bidrag til utslippene fra personbiler» fra 0,000016 prosent, til 0,000015 prosent, eller noe sånt.

Innfør samme avgiftsgrunnlaget for elbiler som diesel-/bensinbiler. For det er vel av miljøgrunner alle har kjøpt elbil, så kostnaden spiller vel ingen rolle? Men elbilforeningen er redd for at flere vil igjen kjøpe diesel-/bensinbiler. Har foreningen så liten tro på elbilens fortreffelighet?

Jan Løkslid

Rødt har rett

De rikeste kjører billigst i bommene, slår konsulentselskapet Asplan Viak fast i en ny rapport for Bypakke Grenland. Dette er ikke overraskende for Rødt. Vi har hele tiden hevdet at bompenger er en urettferdig og usosial ordning. Veibygging skal finansieres av staten, mener Rødt. Vi skal betale via skatten, som tar hensyn til folks inntekt og formue.

Ifølge Varden, som omtaler rapporten fredag, betaler de som tjener over 1,6 millioner i året i snitt 9,2 kroner per passering utenfor rushtid. De som tjener under 600 000, betaler 13,1 kroner. Bilister med lav inntekt kjører mindre. Men forskjellen skyldes også at det er vanligere å kjøre elbil blant dem som har best råd. Elbilandelen blant dem som tjener over 1,6 millioner er på 30 prosent. Denne gruppen kjøper også de dyreste elbilene.

En ny bypakke-runde må få mekanismer som fjerner Forskjells-Norge også i bommene!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ørnulf Hjort-Sørensen

Rødt Skien

«I can`t Breathe»

George Floyd døde mens politimannen Derek Chauvin presset kneet sitt mot halsen og nakken hans i over 9 minutter under pågripelsen i Minneapolis 25.mai i fjor. «I can't breathe - rettferdighet for Georg Floyd», runget over verden under demonstrasjonene i juni 2020.

Den tidligere politimannen Derek Chauvie er nå dømt til 22 år og seks måneders fengsel. Den historiske dommen, gir et håp om en begynnelse på slutten på rasisme og politivold i USA. Det er lov og håpe.

Et sitat av Oluf Palme: «Folkets lengsel etter frihet kan ikke undertrykkes med vold. Den kommer til å leve og den kommer til å seire».

Åge Eriksen