AVGÅTT REDAKTØR: Jan Magne K. Stensrud i Drangedalsposten. Foto: Fredrik Pedersen

«Det var ingen grunn til å gjøre dette»

Redaktøren i Drangedalsposten, skryt til Skien kommune, beredskap og rugekasser er blant temaene i dagens Hallo Varden.

Forsvar av redaktøren

Jeg vil forsvare redaktøren i Drangedalsposten som måtte si opp stillingen etter mistillit fra styret. Økonomien var i orden og abonnentstallene har vært ganske jevne hele veien. Det var ingen grunn til å gjøre dette.

Styret var ikke enig seg imellom engang og de hadde ikke hatt møte om dette i det hele tatt, så at det har vært press fra utsiden det er det ingen tvil om, ei heller hvem presset har kommet fra.

Oppsigelsen var usaklig og uten begrunnelse for hvorfor. At han har en god sak og kan vinne dette, det er det ingen tvil om. Skulle bare ønske at han kunne komme tilbake igjen, for vi trenger en som kan ta tak i ting som skjer.

Elisabeth Tveit

Skryt til Skien kommune

Jeg vil gjerne skryte av Skien kommune og jobben som blir gjort på Stevneplassen. Jeg var nylig der for å få vaksine og det var en veldig ålreit opplevelse. Vaktene er så hyggelig, og alt var så ryddig og ordentlig. Det er mye negativt som kommer fram, men her fortjener de ros.

Erik E

Beredskap

I 1940 var beredskapen elendig, selv om mange varsler om tysk invasjon viste seg etterpå.

Heldigvis sa konge, regjering og Storting nei. Gullbeholdningen og regjering ble reddet ut, men viktigst var norske sjøfolks innsats og ofre i mange år.

22. juli for ti år siden smalt det i regjeringskvartalet og på Utøya. PST sa i forkant at sannsynligheten for et terrorangrep var over 50 prosent. Likevel lå Grubbegata åpen på tiende året og helikopteret hadde fellesferie. Naboene på fastlandet var heltene som dro ut i småbåter og reddet livredde ungdommer opp fra vannet, mens kulene slo ned rundt dem.

I 2021 slo pandemien inn. Også nå møtte den en slett beredskap som var mest myntet på influensa, ikke pandemi, trass i mange advarsler. Heldigvis hadde regjeringen handlingsevne, slik at resultatene ble bra, vi var heldige og dyktige når vi så faren, men vi var ikke godt nok forberedt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den norske modellen krever en litt skarpere kant for å beskytte landet.

Bjørn Lillebuen

Er Posten kundevennlig?

Fikk info fra Posten at de for vårt postnummer har flyttet «post i butikk» fra Plantasjen, Telemarksporten til Rema 1000 på Vallermyrene. Altså innenfor bomringen.

For egen del unngår jeg å bruke Posten. Et mer kundeuvennlig foretak skal en leite lenge etter! Postens hovedfokus er å gjøre det mest mulig lettvint for egen del, kundetilpassing er bannlyst der i gården!

Tidligere har en innført postombæring kun få dager i uka, krav om postkassestativ, og kostnaden for å sende en pakke skal jeg forbigå i taushet! Heldigvis er PostNord på Telemarksporten, så kundefiendtlige Posten kan jeg unngå.

Det Posten trenger, er enda mer konkurranse, slik at de kan nå sitt strategiske mål, full nedleggelse. Posten forsøker seg med et slogan: «Ingen kjenner Norge bedre». Jeg vil heller foreslå: «Ingen bryr seg mindre om kundene».

I og med at de har skiftet fra Plantasjen til Rema1000 har de fått en bedre avtale, og det kommer vel kundene til gode i form av bedre fraktpriser?

Jan Løkslid

Rugekasseinspeksjon

For 2½ år siden ble det hengt opp et par rugekasser for ugler på et sted der jeg er godt kjent. Disse sjekkes hvert år og eventuelle unger ringmerkes. Ringmerking foretas som hjelpemiddel i ornitologisk forskning, der man blant annet ser på fuglers bevegelser, trekkmønstre, rasteplasser, livslengde og dødsårsaker. Det knytter seg alltid stor spenning til inspeksjon av diverse rugekasser. Er det hekking, egg, unger? Hvordan står det til med eventuelle ungekull?

Stor var således spenningen da de her omtalte rugekassene skulle inspiseres, og jeg fikk henge meg på med skuddklart kamera. Resultatet var som følger: I den første kassa fant man et ekornbol, i den andre tuppen av en ekornhale – ergo ble det ingen fuglebilder. Men bilder ble det allikevel, og de to inspektørene bidro velvilligst på hver sitt vis.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Lizzie Putnam

Skien

Foto: Lizzie Putnam