Foto: NTB scanpix

«Det virker som om ikke engang vi nordmenn er spesielt interessert i det som skjer landet vårt»

Det blir jo sagt at Norge er et land for spesielt interesserte. Men det virker som om ikke engang vi nordmenn er spesielt interessert i det som skjer landet vårt. I hvert fall tror diverse fjernsynsstasjoner akkurat det. Det er så lite interessant å melde om i Norge at mesteparten av nyhetsdekningen handler om hvem som skal bli ny høyesterettsdommer i Amerika. Det forventes at vi sitter og biter negler i det neste taler dukker opp med munnbind for å dømme den nye kandidaten nord og ned. Eventuelt hylle henne opp i skyene, for den knakende kjekke jenta hun er. På den tredje siden burde amerikanerne kanskje vente til etter viruset med å innsette nye dommere.

Det virker ikke spesielt tillitvekkende at de stiller opp med munnbind som i beste fall ligner på det som bankranerne i Durango City i sin tid benyttet seg av (Kilde: Sølvpilen nummer 11 i 1976). Greit å vite hvordan de egentlig ser ut, si.

Rikskringkastingen og TV2 tror åpenbart at amerikansk høyesterett er mer interessant enn det norske statsbudsjettet. Men selvsagt ikke mer interessant enn hvem som svinger videre til neste runde i «Skal vi danse?»

Et sted går grensen. Mye av nyhetsdekningen er ellers preget av humøret og dagsformen til Donald Trump. Det blir vel egentlig natteformen hvis vi skal regne norsk tid. Og det er det vel bare så vidt vi skal, så amerikanske som vi jo er blitt. I skrivende stund har den lille viseren for eksempel så vidt passert to om natta, i henhold til Donalds armbåndsur.

Vi får da håpe at han ikke bløffer med klokkeslettet. Mye av det annet han sier er jo sant, ifølge ham selv. Og det må vi bare tro ham på.

Men nå blir det ikke mer om USA i denne spalta. Man vil jo ikke skape et inntrykk av at dette er noe som er interessant.