Kjell Ingolf Ropstad møtte pressen i Regjeringskvartalet i Oslo fredag. Foto: NTB scanpix

«Dette er for dårlig av våre folkevalgte»

Stortingspolitikere, kafe på Herøya og MDG er temaene i dagens Hallo Varden.

Stortingspolitikere og gratis bolig

Blir irritert og skuffet når leser og ser at våre stortingspolitikere leier ut hus og bor på gutterommet og så får gratis bolig av stortinget på våre skattepenger.

For det første bevilger deg seg sjøl en god lønn og god pensjon og så skal de snuske til seg flere goder. Nei, dette er for dårlig av våre folkevalgte som skal gå foran som et godt eksempel.

Stiller også spørsmål om hvor stortingspresidenten og presidentskapet, som har tillatt dette, er, for det har sikkert vært praksis i mange år, men nå når media tar det opp, har de begynt å reagere. Det er vel slik når jente- og gutteklubben på Stortinget bestemmer sine egne regler.

Håper politikere tar ansvar og betale tilbake!

Otto Djuve

Kafé på Herøya?

Hvorfor er det ingen som etablerer en kafé/spisested på Herøya? Det er ikke lenge siden det fantes et 20 talls butikker av alle slag, samt bakeri, og det er jo mye mere folk der nå! Så til alle som absolutt skal etablere seg i sentrum, hvorfor ikke forsøke utkanten? Det kan vise seg å lønne seg.

Finn N H

MDG-tankar etter eit val

MDG si største utfordring er at dei fleste andre politiske parti også snakkar om miljø og klima saman med ei rekke andre saker som folk er opptekne av, og det på ein måte som kan virke mindre offensivt i høve til klimaalvoret.

Det betyr at folk vil ta miljø og klimasaka litt meir sakte og nyansert inn over seg fordi det synest meir komfortabelt. SV sin politikk på dette området er til dømes meir akseptabel for folk flest. MDG er litt for lite strategisk for å vinne velgarar i eit så «bortskjemt» folkeferd som nordmenn flest er og har ikkje klart å overtyde folk om at det faktisk hastar å ta klima og miljø meir på alvor enn det dei fleste gjer.

Dessutan må MDG legge av seg litt av aktivistpreget som heng ved serleg dei unge medlemene og velgarane. Å få heva gjennomsnittalderen i medlemsmassa hadde styrka partiet. Eldre medlemer og velgarar vil gje partiet meir tyngde,da mykje handlar om livserfaring for å framføre klima og miljøbodskapen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Folk lever i den trua at MDG sin politikk vil smerte for mykje og at ein må forsake velstand og «goder» som pregar livsstil og samfunn. Dette er feil oppfatta, men folk tru er vanskeleg å gjere noko med, før ein er nødt til å ta alvoret med at MDG hadde rett inn over seg.

Men da er det diverre kanskje for seint...

Jon Ingebretsen

MDG-medlem

Oslo 20210913. Lan Marie Berg taler under MDGs valgvake på Sentralen under stortingsvalget 2021.Foto: Annika Byrde / NTB Foto: Annika Byrde/NTB