Foto: Knut Heggenes

«Dette er rent pengesløseri»

Ny E134, rusreform og EU-kontroll er blant temaene i dagens Hallo Varden.

Firefelts motorvei over Meheia

Vi leser på ny i Varden om denne nye E134 over Meheia og med et stort oppslag om Elgsjø kafe. På bildet ses motorveien på en bru høyt over kafeen og de nære omgivelser. Reguleringsplanen for ny firefelts E134 mellom Saggrenda og Elgsjø har vært ute på høring.

Prosjektet er overdimensjonert; en ny 2/3 felts vei med midtdeler og 90 km/t ville vært et riktig valg med de aktuelle trafikkmengdene. Det er et nasjonalt mål å ha nullvekst for biltrafikken i våre byer.

Likevel bidrar Statens vegvesen og våre politikere til å øke denne trafikken. Hvor er logikken? Dette er rent pengesløseri, og viser forakt for alt som heter natur, miljø og klima.

Torstein Fjeld

Naturvernforbundet

Gå fra straff til hjelp!

Hvis Ap stemmer ned regjeringens rusreform 3. juni, har de i praksis snudd ryggen til rusreformen og de som trenger det mest. Sammen med SP og Frp «lykkes» AP med at altfor mange fortsatt skal sluses inn i det strafferettslige sporet hvis de blir tatt med ulovlige rusmidler.

Selv om det er vel kjent at straffereaksjonene for dette rammer sosialt skjevt. Selv om vi vet at altfor mange unnlater å be om helsehjelp av frykt for straffereaksjoner. Og unnlater å ringe etter ambulanse. Dette av frykt for at informasjon går videre til politiet, for at åpenhet fører til at førerkortet ryker, at det å beholde jobb og kontakt med barn vanskeliggjøres.

Jeg synes det er regelrett trist å se at Stortinget vraker en av de viktigste sosiale reformene på flere år. Og at det av alle er AP som blokkerer.

Signy Gjærum (V)

Online booking i Skien

Svar til Vilde Strøm: Til nå har vi hatt vekslende erfaring med å være nasjonal pilotkommune for online booking. Dette var vi nokså klar over kom til å skje, og derfor er systemet på prøve. Vi har stor tro på at digital bestilling har gjennomgått alle nybegynnerfeilene og kan lanseres bredt om ikke så lenge, slik at det ikke blir konkurranse mellom folk for å få Covid-19-vaksine. Da vil alle få muligheten til å velge time selv, og innenfor egen timeplan.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det oppfatter vi som det beste tilbudet vi kan gi innbyggerne våre. Alternativet er kun telefonmottak, noe vi av erfaring vet også kan skape problemer.

De fleste i aldersgruppen fra 55 til 64 år er fortsatt i arbeidslivet, og de aller fleste fikser digitale løsninger godt. Skattemelding og nettbank er gode eksempler på det. Folk med underliggende sykdom får fortsatt hjelp fra fastlegen sin. Alle over 18 år skal få tilbud om vaksine, uansett – og innenfor rimelig tid. Dette er selvsagt avhengig av tilgangen på vaksiner. I Skien kommune har vi et servicesenter og et bibliotek som kan bistå dem som ikke klarer det så godt selv.

Karin G. Finnerud

Kommunedirektør

Verksteder og EU-kontroll

Til «En som aldri går gjennom EU-testen»: Vi er enige i at det ville vært urettferdig om verksteder kunne godkjenne egne kjøretøy i EU-kontroll. Derfor har vi habilitetskrav som gjør at dette ikke er lov. Vi fører tilsyn med alle som utfører EU-kontroll for å sikre at de følger reglene. Om du mener at noen driver useriøst, tips oss gjerne!

Statens vegvesen

Vil savne butikken

Enig med skuffet kunde i avisa 1. juni angående Casa Design, som skal slutte på Lietorvet. En koselig butikk og hjelpsom og hyggelig betjening. Kommer til å savne denne butikken veldig.

Skuffet leser

Varden: N/A Foto: Caroline TarAngen