Foto: Spacegroup AS

«Dette ser ødeleggende ut»

Utbygging på Gaustatoppen, korona og Trump er blant temaene i dagens Hallo Varden.

Utbygging på Gaustatoppen

Leser i dagens Varden at Gaustabanen AS planlegger utbygging. Ut fra skisser trykket i avisen, ser dette ødeleggende ut. Vi må ikke komme i en slik situasjon at dette flotte fjellet nedbygges bit for bit. Det skylder vi våre etterkommere. Hvorfor kan ikke slike prosjekt i tilfellet bygges inne i fjellet? Her må utbygger og Tinn kommune etter min mening vise samfunnsansvar. Hva sier partene til det?

Anne-Lise Anthonisen

Skitur på Vindfjell

Sist helg var vi på skitur på Vindfjell. Parkeringsplassen på Viddaseter ble fylt opp i løpet av dagen. Mange har behov for å komme ut. At mange finner skiene fram og kommer seg ut er flott og bare positivt. Bra! Men så var det dette med «meteren».

«Meteren» gjelder i marka også. Smitte forekommer utendørs selv om sjansene for å bli smittet er mindre. Det er ikke greit når skiløpere passerer andre skulder mot skulder. Selv snudde vi etter å ha gått i kø et par kilometer og fant oss en roligere løype. Selv der ble vi passert av andre skulder mot skulder selv om det var helt unødvendig. Det var mer enn nok plass til å holde «meteren».

Kommende helg er det meldt fint vær igjen. Mange vil garantert oppleve det samme igjen, at folk går tre og fire i bredden der hvor det kun er kjørt opp to spor, at forbipasserende går forbi tett innpå. Det er ikke greit! Mange opplever nok dette utrygt. Går vi på byen eller på handlesenter tar vi nå for gitt at alle holder "Meteren".

Oppfordringen er: Vi varsomhet. Hold «meteren» som myndighetene har terpet på i snart ett år!

ALM

Menn og dongeribukse

Nå har jeg ikke noe imot menn eller dongeribukse, men når godt voksne menn går rundt i denne såkalt populære dongeribukse, i alle fasonger, så blir det noe «billig».

Selv kommer jeg fra et godt møblert hjem, og kler meg mer dannet, slik det passer seg når man passerer 50!

Men men, det var som en sa til meg: «Har du donger i buksa?» Jeg skjønte ikke helt hva han mente, men ikke pent sagt!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Terylene-bukse-bruker

Kuppmaker uten plan

Kuppleder Donald Trump ber sine stormtropper om å slåss, om å vise sitt sinne, «fight like hell» og stoppe Kongressens godkjenning av Joe Biden som president. Stormtroppene gjorde som han ba om, hans støttespillere i Kongressen var tause, tok ikke til motmæle, men gjemte seg under pultene.

Kupplederen var uten plan. Han var ikke engang leder for kuppforsøket. Han dro hjem og så stormtroppene på TV. Dagen etter sviktet kupplederen sine tropper og fordømte dem for deres kuppforsøk. Det er patetisk.

Etter et kuppforsøk er det vært naturlig å avsette kupplederen og ta ledelsen av regjeringen inntil en ny, valgt leder kan overta. Men det skjer ikke i USA. Her hjemme tar kuppmakerens tilhengere nå avstand fra kuppmakeren. Her er det ingen ting å se opp til.

Inge Jørgensen

Vaksinen: Ja eller nei?

Ta vaksinen, skriver lege Gisle Roksund i Varden, lørdag. Men det kan vel ikke være hele historien? Etter det jeg har lest meg til, har det vært flere dødsfall etter at de har fått den nye vaksinen, som er utviklet på altfor kort tid.

De langsiktige bivirkningene av å ta vaksinen kjenner vel ingen på dette tidspunktet. Men vi husker tilbake til svineinfluensa-pandemien i 2009. Anbefaling fra leger og helsemyndigheter den gangen var at den var effektiv, sikker og trygg; det var helt greit å ta vaksinen.

Men var det lyset i enden av tunnelen? Vet vi ikke idag at flere hundre personer fikk narkolepsi i etterkant av vaksineringen og fikk sine liv fullstendig omkalfatret? Flere hundre. Jeg synes det er underlig (!) at Roksund ikke nevner det.

Sven-Inge Johansen, Skien

DIKT

Fuglekonge

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Et nytt år er her,

med snøfall og vinterlys.

Til barskogens ensomme melankoli,

lar jeg meg lokke.

Midt i den kalde stillhet,

finnes lyd.

Jaså, du er her enda?

Gir deg ikke med det første du.

Gamle år blir til nye år,

men du består.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Høyt oppe i trekronene,

klamrer du deg til livet.

Om hele verden forgår,

så vet jeg hvor jeg finner deg

Adrian Djuve Limi