annonse

Direktetrasé til E18

Ut av køen
Ut av køen: Gjennomgangstrafikken må ut av byene og over på en direktetrasé mellom til E18, skriver artikkelforfatteren. (Foto: Tore Øyvind Moen)

Hvor går SV og MDG i Miljøpolitikken? Frp s forslag om utredning til ny trase direkte ut til E 18 i bypakke fase 2, ble vedtatt mot SV og MDG stemmer. To partier som står på barrikadene for grønn miljøpolitikk, påstår de.

  • Leserbrev

Det er vanskelig å forstå. En direkte trase til E18 burde vært her for lenge siden. Den er det kun fordeler med, og ikke minst en stor miljøgevinst. Bilene sipper å stampe i kø en halvtimes tid gjennom Porsgrunn, hvor det slippes ut ekstra mye eksos for gående og syklende.

Denne traseen ligger ikke langt fra skoler og butikker og boliger, hvilket påfører store belastninger for disse gruppene. Mye skadelig svevestøv er også en negativ bonus for alle som ferdes i åpent terreng i dette området.

Busser sliter med å holde rutetider pga lang kø gjennom denne traseen og vanskeligjør arbeid for ambulanser, politi, brannvesen når de må gjennom denne meget trafikkerte veien. Biler i kø slipper som sagt ut mye eksos, da forbrukes det også mer bensin eller diesel.

En direkte trase gjøre reisetiden kortere, mindre utslipp, en sterk reduksjon av kjøretøyer, ikke minst mye tungtransport, vil føre til en bedre hverdag for mange beboere, syklende og gående. Dessuten vil det sannsynligvis føre til at bedrifter ser det som mer aktuelt å etablere seg i Grenlandsregionen, hvilket jeg antar både SV og MDG ønsker.

Til alle politikere i Skien og Porsgrunn er det bare en ting å oppfordre til i denne saken: Tenk sunn fornuft-ny direkte trase er grønn miljøpolitikk og bør snarest realiseres.

Vennlig hilsen en som bruker veien ofte.

Jan O Ødegaard

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse