BUDSJETT: Kommunedirektør Karin Finnerud la fram sitt budsjettforslag mandag. Foto: Fredrik Pedersen

«En hån mot de som ikke klarer seg selv»

Reaksjoner på Skien-budsjettet, direktørlønninger og tre feil ved Landmannstorget. Her er dagens Hallo Varden.

Direktørlønn og ordførere

Varden har i det siste dokumentert at direktøren i Midt Telemark energi (MTE) har ei årslønn på over 2 mill. Det skjer i et aksjeselskap som eies av Nome og Midt-Telemark kommune. Spesielt for ordføreren (Ap) fra Nome som inntil i fjor, har vært største eier, bør ikke ei slik direktørlønning kunne fortsette. Spesielt fordi partiledelsen i Ap med Jonas Gahr Støre i spissen, har satt forskjells-Norge høyt på agendaen. Det bør innkalles til ekstraordinær generalforsamling snarest slik at heile styret i MTE kan byttes ut. Det kan ikke være så vanskelig.

Øyvind Kaasa

Skien-budsjettet

Trodde ikke jeg leste riktig i dag da jeg leste at hjemmehjelpen til de som trenger det skal bli hver fjerde uke i det nye budsjettet. Dette er en hån mot de som sitter og ikke klarer seg selv. Om sommeren er det vaskehjelp hver sjette uke.

Lurer på hva de tenker med, disse som sitter og foreslår et budsjett der det kuttes i de viktige tingene som renhold er. Ta penger fra rekkverk og andre ting som er unødvendig og bruk heller på det som trengs. Nå sløses det over en lav sko. Miljøterapeuter skulle vekk. De gjør en flott jobb i byen vår.

Kutt ut tankene om den brua det snakkes så varmt om fra enkelte politikere. Det koster i vedlikehold og den er ikke noe Skien strenger i dårlige økonomisk tider.

Vær så snill dere politikere og bruk vettet for en gangs skyld. Ikke la det gå utover de som ikke har så høye stemmer.

Eva Taalesen

Bru er bra

Til Rennestraums kommentar om brua: Det blir påstått at Porsgrunn kommune ikke har råd til bru. Jeg tillater meg å korrigere - det er nå vi har råd. Uten bypakkemidler øremerket kommunale tiltak, som skal bidra til attraktive byer og mer miljøvennlige reiser hadde bru vært helt urealistisk. Det er nå vi har sjansen! Det er godt dokumentert i flere omganger at snarvei over elva binder byen sammen, får flere til å reise miljøvennlig og gå tur for gledens skyld. Dette gir bedre folkehelse og flytter samtidig en hel bydel nære togstasjonen. Det er en sjelden mulighet. Bru blir flott!

Hilde F. Andersen, Mdg Porsgrunn

Sykkelbru over elva i Porsgrunn. Foto: RODRIGO SOLIS AGUILERA.

«Hytteopning med auka risiko»

Til Jon Ingebretsen: Tar det for gitt at du ikke har beveget deg utenfor din egen kommune etter mars i år?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jan Løkslid

Tre feil ved Landmannstorget

1. Sykkelfeltet som går nordover i Torggata er helt feil. Det skulle ha vært på andre siden. Det kommer jo aldri noen syklister nedenfra byen og opp dit?

2. Parkeringsplassene som forsvant i Kongens gate kunne heller vært korttidsplasser, der det nå er et rødmerket sykkelfelt. Da kunne folk som henter og bringer passasjerer til bussene fått et trygt stoppested. Parkerignsplassene på vestsidena av Torggata burde heller ofres til fordel for et sykkelfelt. For det kommer en del folk på sykkel ned denne gata hver morgen.

3. Bussene klarer ikke svingen inn i Kongensgate nordfra. Hjørnene på begge sider av veien, der Hesselbergs gate starter, er for krappe og skaper trafikkfarlige situasjoner. Her kommer det til å smelle. Det blir dessuten krevende å måke snø her.

Syklist

Pensjoner

Pensjonistene fikk et kjempetillegg på 169 kroner minus skatt på 32 kroner i måneden. Det er heller ingen trøst midt oppi dette at minstepensjonistene bare fikk 121 kroner i måneden. Dette blir allerede brukt opp på egenandeler. Pensjonistene har et problem. Hvordan skal de klare å bruke opp alle disse pengene sånn ironisk sagt?

Politikk og egeninteresse går alltid foran mennesker. Når våre folkevalgte på Stortinget har bevilget seg selv en pensjon som er mye høyere enn det folk flest har lov til, forteller vel det alt? Nøyer meg med å si at de for eksempel, blant annet, får utbetalt en årlig tjenestepensjon på rundt 818.718 kroner det første året som pensjonist. De driter i vanlige folks pensjoner. Det viktigste for dem er å grafse til seg mest mulig av fellesskapets penger.

Arild Haugen, Borgemarka