Foto: NTB scanpix

«Er Skien og Bambles innbyggere i risikogruppene mer verdt enn Porsgrunns?»

Vaksinering, terrasser, balkonger og verandaer og salmer er på tapetet i dagens Hallo Varden.

Vaksinefordeling i Grenland

Er Skien og Bambles innbyggere i risikogruppene mer verdt enn innbyggerne i risikogruppene i Porsgrunn?

Ifølge media er Skien og Bamble ferdig med vaksineringen av risikogruppene. Porsgrunn har lenge igjen før de er ferdig med disse. Hvis alle er like mye verdt må Skien og Bamble gi fra seg doser til Porsgrunn, så Porsgrunn også kan bli ferdig med vaksinering av risikogruppene.

Innbygger i risikogruppen i Porsgrunn som venter (evt. må melde flytting)

Foto: Torstein Bøe/NTB

Vi som venter

Vil bare si fra til dere som går å lurer på vaksinering, og ikke hører noe. Vi er et ektepar født i 1952. Alle vi kjente ble vaksinert men vi hørte ingenting.

Først i går fikk vi endelig prate med de som hadde greie på dette. Da pågikk vaksinering av neste gruppe, i går fra fødte i 1956. Men vi kunne ikke få time med en gang, og måtte vente over en uke - selv om vi ble glemt.

Bare undersøk og ikke gi dere. Vi blir pepret fulle om vaksinering, men må jo få beskjed og ikke måtte ordne selv. Ble opprørt og sint på dette.

Bortglemt vaksinasjonsventer

Andakt og salmer

Nylig ble jeg deltidssykemeldt, og fikk mulighet til å høre radio på morgenen i ukedagene. Jeg ville høre andakten på NRK, og stor var forundringen da det etterpå ble spilt en «masete» poplåt.

Er de fine visene, sangene og salmene fra vår enorme skattekiste tatt bort? Det er i tilfelle kjempetrist, da den musikken speiler livet i alle fasetter. Man må ikke være «personlig kristen» for å mene det.

Norge har kristenhumanismen som sin kulturarv, og vi må ikke være så redde for å holde på noe av det som kjennetegner vår nasjon. Andre sider kommer godt fram i andre sendinger i både radio og TV. Mitt ønske er å få tilbake sangene og salmene som speiler innholdet i morgenandakten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ragnhild

Terrasse i 3. etasje?

Jeg er helt enig i at når man skal bistå med å selge hus, må man lære seg forskjellen på balkong, veranda og terrasse. Dette kan man lese seg opp på. Det er, for eksempel, ganske umulig å ha en terrasse i 3. etasje!

Leser

Skien og Google

Takk til Monika Lønnebakke, næringssjef i Skien kommune, for informasjon om utbyggingsavtalen Kommunen har inngått med Google, om infrastruktur (vei, vann og avløp, etc.) opp til tomten. Og Skien bystyre har godkjent reguleringsplan for en kjølevannstunnel fra Norsjø til tomten på Gromstul. Reguleringsplan OK, men hvem betaler for tunnelen?

Vi blir og fortalt at «Skien kommune jobber hver dag med dette og andre spennende nye nærings- og industriprosjekter for å sikre positiv utvikling for kommune og region».

Min desorganiserte hjerne detter plutselig inn på et annet prosjekt. Helt malapropos. 14 millioner kroner for 51-siders rapport forteller Aftenposten om. Det er en ekstern granskningsrapport etter det tragiske corona- utbruddet på Hurtigruten. 14 millioner kroner for 51-sider, det er noe i nærheten av kr.275.000 pr side! Det er mitt håp at Skien kommune arbeider litt mer effektivt med sine utredninger.

Men jeg savner svar på mitt evige spørsmål, ROI (Return On Investment), eller hva tjener vi på dette kjempeprosjektet? Er det helt i det blå? Kommer vi til å ende opp med mer i eiendomsskatt, mer bompenger etc. etc. Hoppestad broen får vi på strømregningen.

Google er ikke kjent for å legge igjen mye skattepenger. Det suger heller ut blant annet reklameinntekter av Norge. Vi får håpe Joe Biden kommer i havn med sitt skatteopplegg, 21 prosent flatt for alle de skatte- unnvikende selskapene på verdensbasis.

Finn E

Foto: Tore Øyvind Moen

Beredskap av legemidler

En enstemmig helse-og omsorgskomite på Stortinget vil ha beredskap avtaler om produksjon av kritiske legemidler og vaksiner i Norge. Koronautbruddet har forsterket mangel på vaksiner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er nå flertall på Stortinget for å etablere norsk produksjon av viktige legemidler. Legeforeningen er for at tildelinga i Norge må bli mer selvforsynte med medisiner, smittevernutstyr og vaksiner.

Under pandemien har vi sett konsekvensene av at Norge er prisgitt vaksineleveranser fra utlandet. Egentlig er det helt utrolig. Neste pandemi vil komme. Beklageligvis var det den rødgrønne regjeringen som la ned norsk vaksineproduksjon i 2011. Et alvorlig feilgrep, Støre, du var helseminister den gang.

Man har nå lært. Det er nå flertall for vaksineproduksjon Norge. Vaksineforsker Gunnveig Grødeland mener norsk vaksineproduksjon vil gi bedre akuttberedskap, og at Norge har gode forutsetninger for å klare det.

Åge Eriksen