Foto: NTB scanpix

«Er skrekkhistoriene vi har fått servert fra helsepersonell og sykehus overdrivelser og «fake news»?

På dagsorden i dagens Hallo Varden: En rakettforskers betraktninger, krenkelser og fyrverkeri.

Takk til «rakettforsker»

I Hallo Varden 4. januar kan «Rakettforsker» under overskriften «Spar barn og unge» fortelle oss noe om hva som er sunn fornuft i forhold til de statlige og kommunale tiltakene mot covid-19.

Vi har alle stor respekt for rakettforskere, og her har forskeren brukt både befolkningsstatistikk og prosentregning!

Vi skal være takknemlige når folk som forstår seg på ting tar seg tid til å fortelle oss hva som er riktig.

Kan vi håpe på at «Rakettforsker» også vil dokumentere at skrekkhistoriene vi har fått servert fra helsepersonell og sykehus både i Norge og rundt i Europa er overdrivelser og «fake news»? De påstår til og med at også barn og unge kan bli alvorlig syke!

Hans Erichsen

Jeg kan også føle meg krenket

Jeg kan også føle meg krenket. Over at Norsk Industri kan SMS-e med regjeringen om at arbeidsinnvandrere ikke bør brys med koronaregler. Nå skal man testes når man kommer til Torp, obligatorisk. Men, så kan man sette seg på kollektivtransport!? Uten å ha fått svar på testen kan man sette seg på en vanlig buss for å komme til sin arbeidsplass der man skal være i karantene?

Jeg kan bli krenket over at jeg er lojal overfor alle koronaregler, men så er det store hull i regelverket mange steder! Noen innvandrere ble krenket over at det ble nevnt som et faktum, at det var mye smitte blant dem.

Jeg kan bli krenket over personer som ikke respekterer reglene. Ingen kan skylde på kultur, religion, sosialt press, skjebnetro eller at Gud bestemmer hvem som skal dø.

Det er forklaringer. Det er ikke nok med forklaringer. Det som trengs er den største respekt for det store fellesskapet. Oss alle.

Guri Berntsen

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jakthund i fredstid

Jeg blir meget sint på jegere/eiere av jakthunder som flyr rundt og søker og bjeffer fortsatt. Det er en som har vært her oppe i øvre Gjerpen to-tre dager nå.

Synes det var godt rådyrene fikk fred på lillejulaften, etter måneder med jakt og jaging. Det må kunne merkes av eier når hunden er ute i frihet så lenge, eller kanskje de synes det er gøy å slippe de løs. Har overivrige jegere og hunder her hele høsten.

La skogsdyrene få litt fred, det minker på bestanden både her og der.

Turgåer og dyrevenn

År 2020 er over!

År 2020 er over, og 2021 er i ferd med å gry. Heldigvis vil mange si, da 2020 var et år vi kommer til å huske, men helst vil glemme. Men midt i all elendighet 2020 har ført med seg, så står noen mennesker fram og vil spre litt glede. Under mottoet «Glede blir best ved å dele» igangsatte en gjeng med idealister et spennende prosjekt som kun kan sammenliknes med det berømte fyrverkeriet i Sydney. At noen av Norges minste byer skal kunne få det samme, var en nesten latterlig tanke. Men iherdige sjeler i velforeningene, gamle Stathelle, Krabberødstrand, Sandøya og Brevik, anført av driftige Thor Kamfjord og pyrotekniker Olav Hanto, og ikke minst en utrolig velvilje av Statens vegvesen, kommuner og private, ble det en formidabel folkefest både i Bamble og Brevik nyttårsaften 2020.

Fyrverkeriet var et vakkert skue, og det er ingen tvil om at pyrotekniker Olav Hanto er meget dyktig i jobben sin. Vi fikk virkelig valuta for pengene her. Men vel så vakkert som fyrverkeriet, var å følge med på barn, unge og voksnes reaksjon under seansen. Her var det glede håp og framtidstro som rådet. Barna var ekstatiske, de voksne klappet og lo. Hele stemmingen var magisk. Takket være Thor Kamfjord og co. fikk vi en verdig avslutning av 2020, og en fantastisk start på 2021. La oss gå sammen om å gjøre dette til en årlig tradisjon. Tusen hjertelig takk.

Tom Rune Olsen

Leder, Bamble Arbeiderparti

Foto: Rune Karlsen

Dikt

Han var ikkje aleine.

Dei som såg han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Meinte han var ein av to.

Tvilen kjente han.

Hva var hans tro?

Der var han heilt aleine.

Han var berre ein av to.

Erik Gosby