Foto: Julie Anda Hovland

«Erna har lært av Trump»

Her er dagens Hallo Varden.

Erna har lært av Trump

Det er ikke bare Trump som ikke gir seg selv om all ekspertise sier at det han gjør er feil. Vår statsminister har akkurat den samme holdningen i saken om giftdeponi i Brevik. All ekspertise sier at gruvene i Brevik er uegnet. De lekker. Det er fare for gassdannelse og de ligger for nærme tett befolkede områder. Erna lukker øyne og ører og og hører ikke på sitt eget ekspertutvalg engang. Storkapitalen som skor seg på andres ulykke får full støtte til å importere gift fra andre områder i Europa. Hva er det som skjer?

Følg med folkens. Kampen er ikke over. Den har bare gått inn i en uthalingsfase der sterke krefter med støtte av regjeringen håper at motstanden skal smuldre bort. Hvor feil går det an å ta? Vi gir oss aldri!

Erna, vi høres ved neste valg!

Svein Tore Uldal

Hvitveis i november

Tro det eller ei, men det er sant. Kona og jeg var lørdag formiddag på tur i skogen, og denne gang gikk vi stien fra Søgårdseter og over til Tørkopp med utsikt over den vakre Gjerpensdalen. Sola skinte. Det var åtte-ni varmegarder. Vi møtte åtte-ti mennesker på vår vei. Noen ord ble vekslet, men det var tydelig at folk ønsket å holde en viss avstand i disse korona-tider.

Når en går sånn og rusler og nesten drømmer seg bort, får vi plutselig øye på en hvitveis som nikker til oss. Hvitveis i november? Joda, Den var riktig så fin og flott der den sto, blant løv og kvist. Det var bare denne ene hvitveisen. Vi ruslet videre noen meter. Og jammen dukket det ikke opp nok en hvitveis, minst like vakker som den vi først oppdaget. Og femti meter framme, en ny hvitveis!

Jeg må innrømme at dette var hyggelig. Hvitveis eller Anemone Nemorosa, som de så vakkert heter, er alltid velkommen. Er blåveis neste?

Arne R. Grøsfjeld

Høyre nominasjonsmøte: Høyre nominasjonsmøte November 2020 Foto: Fredrik Nordahl

Noe av det verste jeg har sett

! Tenk at Høyres nominasjonskomité var samlet i disse korona-tider!Statsminister Erna Solberg burde gremmes over sine politikere og deres fremtreden.

Dette signalet utad er nok til å skjønne at Høyre ikke burde få noen stemmer til valget. Det er satt en høyde for bøter når folk bryter covid 19 regler. Jeg stemmer på disse personene denne gangen, men det er en stemme for å gi alle disse som var på dette møte, 20.000 koner hver i bot.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nina

Pass på Nav

Fikk et brev om at Nav hadde opplysninger om at jeg bodde i ett land utenfor Norge, og dermed kutter de støtte og vil kreve tilbakebetalt.

Nav har tydeligvis ikke endret så mye i deres mistenkeliggjøring av klienter etter Nav-skandalen.

Så jeg sier bare, pass på Nav at de ikke frarøver deg noe du har rett på.

En som må følge med