Foto: Privat

«Et artig værfenomen over Skien»

Vær, strålesenter og strøm er blant temaene i dagens Hallo Varden.

Artig værfenomen over Skien

Ved 0730-tiden tirsdag morgen 28. september ble jeg oppmerksom på et artig værfenomen over Skien. Uværet fra mandagen hadde gitt seg, og på himmelen mot vest var det et nesten snorrett skille mellom skylaget i øst og den kommende blå himmelen i vest.

Skillet mellom skyene og den blå himmelen gikk hele veien fra nord til sør, og var så snorrett at man skulle nesten tro at noen «der oppe» hadde brukt linjalen til å skape en slik skyformasjon.

Jeg rakk å ta tre bilder av fenomenet innen skyene vel en time senere hadde «smuldret» mer eller mindre opp.

Andreas Cleve

Industrien og kraftbehov

NRK Vestfold og Telemark hadde mandag et innslag om det formidable kraftbehovet vi vil få i åra som kommer. I den forbindelse hadde de et intervju med Terje Aasland fra AP, som lovte(?) at utbyggingen av nettet måtte intensiveres både til lands og til havs, nær sagt uten noen begrensninger.

Men intervjueren stillte ikke Aasland et kritisk spørsmål om hvem som skal være med på å finansiere «moroa». Er det oss strømkunder som får et nytt hopp i nettleien eller skal kraftselskapene ta hele investeringen sjøl?

Ordføreren i Skien ble også stilt spørsmål om den gigantiske datautbyggingen til Google nord i Skien. Heller ikke hun hadde noen betenkeligheter med den, og selvfølgelig kom hun heller ikke inn på hvem som betale, eller hvem som til syvende og sist får regninga.

Jan Løkslid

Kan chatte med politiet

Jeg leser i Hallo Varden 16. september at «Br. Ysom» etterlyser en lavterskeltjeneste hos politiet i form av en chattetjeneste.

Jeg kan informere om at politiet har en slik chattetjeneste. Den heter Politiets nettpatrulje. Sør-Øst politidistrikt er tilgjengelig via chat på både messenger og instagram alle dager fra kl 0800 til 2200. Det er ikke alltid man får svar med en gang, men alle får svar. Ved nød og andre behov for umiddelbar hjelp fra politiet må man som tidligere ringe 02800 eller 112.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Du finner oss ved å søke opp @politietsorost på Facebook og Instagram.

Håvard Haugen Listaul

Nettpatruljen

Strålesenter

I gårsdagens Hallo Varden lurer Lorentz på hvor det blir av strålesenteret ved Sykehuset Telemark.

Planleggingen pågår for fullt, og vi regner med at det bevilges penger til strålesenteret over statsbudsjettet for 2022. Vi jobber for at strålesenteret skal stå klart for pasienter fra Vestfold og Telemark i løpet av 2024.

Annette Fure,

utviklingsdirektør Sykehuset Telemark

Bjørkene i Odinsgate

Viser til Svein Zariassens sitt innlegg i denne spalten om de nye bjørkene som er plantet i Odinsgate. Trærne ble plantet på forsommeren i fjor, og erstatter de store bjørkene som ble felt da Duestien barnehage ble bygd. Vi følger med på trærne og har sett at noen av dem «sturer» litt. Ett av dem ble skiftet ut i sommer. A

nleggsgartnerfirmaet som har levert og plantet trærne forteller at det ikke er unormalt at nyplantede trær må ha litt tid på seg for å få skikkelig rotfeste. Hvis flere trær visner vil de bli skiftet fortløpende. Det er kommunens parkavdeling som har ansvaret for videre oppfølging og vedlikehold, og vi tror at bjørkene med godt stell og god pleie etter hvert vil bli en fin erstatning for dem som ble hugget.

Sven E. Kristoffersen, eiendomsenheten Skien kommune

Artikkelen fortsetter under annonsen.

VARDEN RETTER

I gårsdagens avis skrev vi at maleriet «En bondebegravelse» ble vist fram i Nes kyrkje i Midt-Telemark forrige lørdag. Riktig visningsdato er lørdag 2. oktober.