Et monster av en barnehage

LESERINNLEGG Jeg synes ikke barnehagen er ruvende i terrenget, sier eiendomssjef Ole Henrik Lia om Frednes nye barnehage, som begynner å reise seg majestetisk ruvende i terrenget. Vil jo virke bedre når man får kledning på da, avslutter Lia med. Her må vel mitt første spørsmål bli «hvem må ta en tur til Specsavers først?»

Ikke ruvende, sammenliknet med hva? Muligens høyhusa på Vestsiden, de som ligger majestetiske med sine fine høyder med god plass. Dette likner jo mere på Folsom Prison (fint nok det da), et stort og skremmende monster av en nymotens barnehage som skal ta imot små barn fra ett år og oppover som skal forlate sin mor eller far i mange timer hver dag i dette gedigne bygget.

Et bygg på 1000 m² og en høyde på ca. 10 m på en så liten tomt kan jo ikke bli bra, det uttalte jeg i en meget tidlig fase av prosjektet. Det vil jo garantert ruve i terrenget ganske mye, og nå ser man resultatet som man dessverre ikke kan gjøre annet enn å godta.

Uteområder som man nesten må være født fjellgeiter for å leke i. Her vil personalet få en nesten håpløs oppgave med å tilfredsstille alle unger i åtte små avdelinger med blant annet 80 garderober i en avdeling til tørre og våte klær. «Hoy å hoy» her blir det nok livat til sine stunder.

Er dette til det beste for de 110 barn av alle slag som skal tilbringe minst 3 år av sitt liv i et monster midt i byen, jeg bare spør jeg. Jeg skjønner jo at toget er gått da, men tar gjerne en debatt på mitt innlegg jeg da.

STORBARNEHAGE: Nye Frednes barnehage er under oppføring. Foto: Gunnar West Sørlie