Vekst i Grenland: Yvonne Aasbø (innfelt) skriver i dette leserinnlegget om avviklingen av Vekst i Grenland, som ledes av Hanne Gro Haugland (bilde). Foto: Alexander Lehmann

Faren nå er at kompetente folk forsvinner ut, og at man starter på scratch igjen

Hvem skal gjøre dette arbeidet nå, spør Yvonne Aasbø i dette leserinnlegget, etter at det ble kjent at Vekst i Grenland avvikles.

Dette er et stort tilbakeskritt for det regionale næringsarbeidet. Grenland trenger spesialister som har regionens beste som eneste fokus og måleparameter.

Hanne Gro Haugland og gjengen hennes har jobbet beinhardt for å levere på eiernes bestilling - og lykkes med det.

Les også
Avvikler Vekst i Grenland

Det er investert mye i å bygge opp kompetanse og erfaring, og det er forferdelig synd at Grenlandskommunene ikke er mer interessert i å høste gevinsten av denne investeringen.

Faren nå er at kompetente folk forsvinner ut, og at man starter på scratch igjen.

Og timingen er også elendig. Grenland har endelig fått opp momentet, og får oppmerksomhet fra inn- og utland takket være prosjekter som CCS, Site Telemark, Green Industry Cluster, og Powerhouse.

Les også
Vekst i Grenland og Visit Telemark henger i en tynn tråd

Ukentlig får Vekst i Grenland henvendelser fra bedrifter som vurderer å etablere seg her.

Ofte krever det at man på kort tid kan besvare omfattende forespørsler - og har motiverte og kompetente ansatte som er villige til å jobbe døgnet rundt for å levere på de korte tidsfristene.

Hvem skal gjøre dette arbeidet nå?

Yvonne Aasbø, Styreleder i Vekst i Grenland