HERLIG, MEN STREVSOMT: De perfekte feriebildene som publiseres i alle kanaler ikke alltid viser hele sannheten. Et raskt sveip i diverse foreldregrupper viser at mange foreldre av ulike grunner synes ferietiden er utfordrende.

Ferie er fint, men hverdag er best!

Er det noe mange småbarnsforeldre sitter igjen med etter ferien, så er det en stor takknemlighet overfor alle dere som jobber i skole, SFO og barnehage.

Nå er fellesferien over, og mens mange nordmenn synes ferien har gått altfor fort og gjerne skulle hatt fri en uke eller to til, puster flere småbarnsforeldre lettet ut. For dem var ferien mer enn lang nok og nå høres jobb, hverdag og rutiner svært så forlokkende ut.

For selv om man har hatt en fin ferie og har skapt gode ferieminner med barna, kan ferien med kjernefamilien være ganske så krevende.

Setningen «Jeg trenger en ferie fra ferien» går som en farsott i sosiale medier. Det viser seg nemlig at de perfekte feriebildene som publiseres i alle kanaler ikke alltid viser hele sannheten. Et raskt sveip i diverse foreldregrupper viser at mange foreldre av ulike grunner synes ferietiden er utfordrende.

Trassanfall, søskenkrangling, et voldsomt aktivitetsjag og dårlig samvittighet er temaer som går igjen.

Det betyr ikke at man ikke setter pris på kvalitetstiden ferien gir med egne barn, men det må være lov å ha to tanker i hodet samtidig - sommerferien kan være både fin og slitsom.

Rutiner ryker, barna skal aktiviseres fra morgen til kveld, venner og familie er kanskje bortreist og det er vanskelig å innfri alle forventninger. Både sine egne eller barnas.

Boka forhåpningsfulle småbarnsforeldre hadde kjøpt inn før ferien er fortsatt uåpnet og brunfargen har uteblitt. Egentid er en utopi. Men det er kanskje akkurat sånn det skal være disse få årene hvor barna er små?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Rutiner og hverdag er gull verdt for familier med små barn. Det tror jeg vi er mange som kjenner litt ekstra på nå etter ferien. Så en stor takk til alle de som gjør den hektiske hverdagskabalen litt mindre stressende for barnefamiliene.

Takk til deg som står i klasserommet tålmodig og stødig hver eneste uke.

Takk til deg som sørger for en varm velkomst, lek og omsorg før og etter skolen på SFO.

Takk til deg som gir barna trygghet, aktivitet, sosialisering og ny kunnskap i barnehagen.

Takk til deg som bruker din egen dyrebare fritid til å trene fotballaget eller turngruppa.

Misforstå meg rett, vi setter pris på dere hele året - men ved ferieslutt tror jeg takknemligheten når toppunktet. Jobben dere gjør er uvurderlig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ferie er fint, men hverdag er best!

Les også
«Noen elever ville aldri svare. De er sikkert bare beskjedne, tenkte jeg da. Nå vet jeg bedre»
HERLIG, MEN STREVSOMT: De perfekte feriebildene som publiseres i alle kanaler ikke alltid viser hele sannheten. Et raskt sveip i diverse foreldregrupper viser at mange foreldre av ulike grunner synes ferietiden er utfordrende. Foto: Terje Pedersen/NTB