Fryktbasert misjonering

LESERINNLEGG: Makan til søppel og skremselspropaganda som det skrivet jeg fikk i postkassa forleden trodde jeg ikke jeg skulle få oppleve.

Dette er innledningen på det jeg fikk lese: «Det vil snart skje noe over hele jorda, som Bibelen beskriver. De døde som tilhørte Jesus da de levde vil bli gjenreist fra gravene, og komme opp fra gravene. De som lever som tilhører Jesus vil samtidig bli med dem opp i luften og møte Jesus i luften. De som ikke tror på Jesus vil erfare at folk de kjenner forsvinner, babyer og barn forsvinner. Jesus sier at Guds rike hører barna til, derfor vil de også bli med i det som Bibelen kaller opprykkelsen».

Sånn starter altså skrivet. Ingen navn, underskrift eller henvisning til en menighet eller trossamfunn. Et skriv lagt i postkassa etter mørkets frembrudd. Ja, det skjønner jeg egentlig godt, for maken til skremselspropaganda og fanatisme tåler ikke dagslys; derfor må slikt spres anonymt og i det skjulte.

Jeg fatter ikke at noen kan bli så skrudde at de prøver å «omvende» folk ved forsøksvis å spre frykt. Skrivet er på to A4-sider, og det er gjennomsyret av en fanatisme som jeg ikke trodde fantes i Norge.

Makan til søppel er det lenge siden jeg har sett, og det er bare å håpe at barn ikke får se dette her. Det kan jo skremme vettet av dem.

Fryktbasert misjonering – dette hadde jeg ikke trodd jeg skulle få oppleve i Norge. Det er ekkelt!

SKREMMENDE: Artikkelforfatteren reagerer sterkt på innholdet i et skriv han fikk i postkassa, og mener at man bruker bibelsitater til å skremme folk. ILLUSTRASJONSFOTO Foto: Jarl Fr. Erichsen