Foto: Arkiv

«Hadde han satt klubben foran sine egne interesser så burde han sluttet for lenge siden»

I den senere tid så har vi kunnet lese om indre uroligheter i Odds Ballklubb i lokalavisene Varden og i TA.

Odds Ballklubbs dyktige keepertrener gjennom mange år, Einar Rossbach, kommer med hard kritikk av Odd og spesielt av sportssjef Tore Andersen, og la det være klart med engang, det er ingen grunn til å ikke tro på det Rossbach forteller til pressen. Så får man heller diskutere om det var klokt å gå til mediene istedenfor å ta det internt. Det skal ikke jeg mene noe om i dette innlegget. Jeg kan heller ikke skrive så mye av hva som skjer innenfor veggene på Skagerak Arena, om hva som er sant og hva som ikke er sant. Det kjenner jeg for lite til, men man har jo fulgt med i avisene opp gjennom tidene.

Man har jo fulgt med hva administrasjonen selv har sagt i diverse intervjuer, og man har jo også fått høre noe fra troverdige kilder og på den måten har man jo fått dannet seg et visst inntrykk av både styre og stell i ballklubben. Siste nytt i denne saken og det som sto å lese i lokalavisene på tirsdag var at Einar Rossbach har måttet slutte på dagen til tross for at han har kontrakt ut året. Det virker noe merkelig etter den gode jobben og den innsatsen Einar Rossbach har gjort for Odds ballklubb gjennom alle disse årene.

Ingen liker kritikk, det skjønner jeg, men det burde være mer fleksibilitet og høyere takhøyde i Odds ballklubb enn å sparke en god medarbeider på denne måten. Her burde man snakket ut sammen, latt Einar Rossbach gått ut ansettelsesperioden og skiltes som venner.

Det jeg virkelig mener noe om, er Tore Andersen. Jeg har selvsagt ikke noe imot han som person, jeg kjenner han ikke privat, men det mange jeg kjenner og som jeg selv har observert i flere år, er at det har gått og går heller tregt med for eksempel spillerkontrakter, kjøp og salg, spillerlogistikk. Det kan virke som om Tore Andersen ikke rir samme dag som han saler. I tillegg medvirker han ofte til at svært mye skal være så hemmelig i ballklubben. Man er ofte lukket i mange saker som vi publikummere burde ha fått informasjon om,

Einar Håndlykken og Tore Andersen burde ha vært mye mer åpne enn tilfellet har vært til nå, men det er jo å håpe at det blir en mer åpen klubb i framtiden.

Min sterkeste kritikk går på at den godeste sportssjefen burde ha sluttet i Odds ballklubb for mange år siden, han har nå vært med i en mannsalder. Han har helt sikkert også gjort mye bra for klubben, men alt har sin tid, også for sportssjefer.

Hvil deg nå, Tore Andersen, det har du helt sikkert fortjent. Hadde han satt klubben foran sine egne interesser så burde han sluttet for lenge siden og overlatt stillingen til en ung, kreativ, og aktiv person som kom utenfor Odd-familien. En person som kunne fornye klubben, som kunne skape entusiasme, som kunne spillerlogistikk, som hadde gode kontakter, som hadde store visjoner, og forventninger, som hadde høye målsettinger, som kunne gjøre framtiden fargerik. Det er hva Odds ballklubb trenger nå.