VENTING: Forventer virkelig Skien kommune at innbyggerne skal sitte i trekvart time i telefonkø og vente på å få bestilt en time på korona-telefonen? spør Andreas Cleve. Foto: NTB scanpix

Håpløs telefonkø for koronatesting!

Skien kommune anbefaler innbyggerne om å få testet seg på korona-pandemien.

Det er absolutt et fornuftig tiltak. Jeg følger meg selv frisk og «usmittet», men den siste uken har jeg funnet ut at det for sikkerhets skyld kanskje kan være fornuftig å få testet seg. Som tenkt, så gjort! De siste dagene har jeg fire-fem ganger ringt kommunens korona-telefon 35589000, men hver eneste gang er jeg satt på vent med beskjed om at «du er «nummer 15–20 i køen, med en forventet ventetid på 35–55 minutter».

Jeg spør: Forventer virkelig Skien kommune at innbyggerne skal sitte i trekvart time i telefonkø og vente på å få bestilt en time på korona-telefonen?

Velmenende råd nr. 1: Få snarest på plass flere telefonoperatører som kan redusere ventetiden med mange hakk! Hvis ikke, så vil jeg tippe at det er mange potensielt smittede som gir blaffen i hele testingen.

Umiddelbart etter at jeg hadde skrevet dette innlegget, mandag 16.11 kl. 1815, ringte jeg korona-telefonen nok en gang, og fikk da opplyst at telefonen er betjent kl. 0800–1800 på hverdager og kl. 1000–1600 lørdager og søndager. Umiddelbart etterpå sa en blid damestemme følgende: «Din samtale er nå først i køen og vil bli besvart av den neste ledige representanten». Noe svar fikk jeg imidlertid ikke!

Velmenende råd nr. 2: Sørg for å få fjernet denne setningen etter kl. 1800, da korona-telefonen likevel er stengt!

Andreas Cleve