Foto: Per Arne Rennestraum

«Har vi sett noen spesiell nedgang i trafikken i Grenland etter at vi fikk bom i 2016?»

Bypakka, politikk og korona er blant temaene i dagens HalloVarden.

Opp med humøret !

Har et forslag til Åge Eriksen og Inge Jørgensen; Få dere en hobby som får opp humøret, så slipper dere å sitte å være sure og bitre over "høyrekreftene" hele dagen!

Helge Larsen

Rett skal være rett

Jeg er lei for nesten utilgivelig feil i mitt leserinnlegg 22.02 . I tillegg til Frp og H var det Krf og AP som stemte for Venstres forslag og sørget for at Skien nå ber Kunnskapsdepartementet legge til rette for økt kompetanse i barnehage og skole, spesielt om tospråklighet. Og å legge større vekt på et «helhetlig, pedagogisk opplegg» mellom barnehage og skole, i forståelsen god kommunikasjon og gode overgangsplaner. Et solid tverrpolitisk flertall med andre ord! Og et noe overraskende mindretall.

Signy Gjærum ( V)

Gjerrig avis

På Varden nettutgave 20.02.21 står det at Fv 45 i Tokke er stengt pga. ras. Dette er selvsagt nyttig å få vite, men det er direkte gjerrig av Varden at man må ha abonnement for å få vite hvor dette er. De som er kjent i området vet at det mest sannsynlig er vest for Hallbjønnsekken, men andre kan tro at de kanskje ikke engang kommer fram til hyttene ved turistsentret.

Så en oppfordring til Varden, informasjon om vær og føreforhold bør være tilgjengelig, også for de uten abonnement.

Hytteeier på Skafsåheia

Råtne finanspakker

EU har igjen tillatt finanspakker fra bankene hvor alle slags lån kan pakkes til det ugjenkjennelige og tilbys finansmarkedet som investeringsobjekt. Det var slike råtne finanspakker som førte til finanskrisa i 2008. Nå vil Solbergregjeringen tillate bankene å lage slike i Norge før det kommer som en del av EØS-avtalen. Dette øker usikkerheten i finansmarkedet og taperne i neste økonomiske krise blir igjen folk flest, akkurat som i 2008 da bankenes tap blei betalt over skatteseddelen. Eierne slapp unna. Historien vil gjenta seg, en har ingen ting lært. Det merkelige er at «folkepartiene» FrP og AP støtter Solberg. Så til høsten, stem rett, stem rødt, stopp galskapen.

Inge Jørgensen

Vinterferie og koronasmitte

Folk i hovudsak frå byane der det erfaringsmessig er meir og mindre koronasmitte dreg i hopetal på kjærkomen vinterferie til hytter, hotell og andre opphaldsstader. Feriemåla er i distrikta der smittetrykket ikkje fins frå før. Det betyr at det lett kan kome uønska smitte også til landsbygda, sjølv om dei fleste feriefolk er flinke til å ta forholdsreglar. Så lenge dei held seg på hytta eller på annan fast opphaldsstad er det greitt. Men dei skal jo ut å treffe andre i løyper og bakkar med mykje folk. Dessutan likar byfolk å handle nesten kvar dag og søker også til «sosiale» samlingsstader gjerne med «after-ski» og alkoholservering. På denne måten kan viruset lett få fritt spelerom med smittespreiing også der det ikkje var smitte tidlegare. Men uansett, god smittefri vinterferie med fokus både på smitterisiko og snøskredfare i fjellet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jon Ingebretsen

Bompenger

Fylkesordfører Terje klarer å si i Varden i dag at vi må videreføre bompengene i Grenland for å få ned trafikken. For uten nedgang i biltrafikken vil vi ikke få belønningsmidler fra staten.

Da blir mine spørsmål: Har vi sett noen spesiell nedgang i trafikken i Grenland etter at vi fikk bom i 2016? For hvis ikke, skal man vel være ganske naiv for å tro at den skal gå drastisk ned de neste 3-13 åra.

En annen ting: forventer ikke Terje at partiet hans skal få mer makt og innflytelse på nasjonalt nivå til høsten? Eller har Sp innfinni seg med at de verste markedsliberalistene får sitte på de mektigste stolene?

Jeg trodde at Sp var distriktenes parti, ja vi er relativt usentrale her i Grenland, selv om mange oppfører seg som om vi var sentrum i verden. Jeg ville forvente av Sp at de kjempa litt mer mot dette enn vi ser de gjør. Og ikke kom med at "henda våre er bundet"! Hvorfor er dere politikere, om dere ikke vil jobbe hardere for egen politikk? Er det rett og slett så enkelt at dere ser pengene strømme inn fra Porsgrunn og Skien?

Så til folket: er du usikker på hva du skal stemme til høsten, og ikke ønsker mer bom? Gir all del ikke stemmer på: Sp, AP, Venstre, Høire, FrP eller MDG, ingen av dem har vist nok motstand mot usosiale avgifter, som denne. Partiet Sentrum veit ikke nok om, det kan vise seg som et fornuftig parti, men foreløpig er de vel bare i startgropa. For et virkelig skifte, til et mer utjevne de samfunn må du stemme Rødt eller SV. Plattformene er forholdsvis like, selv om man ikke er enig i alt.

Nei, vi har ikke sett Rødt i regjering, men vi har sett to veldig engasjerte og godttalende representanter fra Rødt, nemlig Seher Aydar og Bjørnar Moxnes i tre og et halvt år. Ja, vi har sett SV i regjering med ymse resultater. Jeg håper SV har lært endel av de åra.

Folket bør iallefall huske at AP var desidert størst i Stoltenberg 2, og på den måten kunne valse over regjeringskollegene sine. AP har vel gjort veldig lite for dem nederst ved bordet _i posisjon_. De gjør noen spede forsøk nå og da, ved å etterape Rødts politikk, men nekter å samarbeide. Vi har sett fint lite omfordelende og sosial politikk fra AP, siden før Gro egentlig?

Så folket: jeg håper virkelig dere tenker gjennom hva dere vil stemme til høsten! Sett dere gjerne inn i politikken; alle partier har SoMe-kontoer her og der, og alle partier må ha nettsider med fullstendig oversikt over politikken deres.

Godt valg!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Augmund J.