Nå har vi ryddet vei for å kunne sette spaden i jorda. En viktig milepæl i Bamble historie, skriver Hallgeir Kjeldal om «Gassveien»-vedtaket. Bildet viser et parti ved Findal.

Historisk vedtak i Bamble kommune!

Nå kan vi endelig se enden på en snart 50 med ørkenvandring om en veisak i Bamble kommune!

Utbygging av den siste strekningen av FV 353, Gassvegen er nå vedtatt i både fylkestinget og av kommunestyret i Bamble. Torsdag 16. desember gjorde nemlig kommunestyret i Bamble et historisk vedtak med 26 mot 7 stemmer!

I møtet gjorde jeg det klart at ingen i Bamble har vært i samme situasjon som det kommunestyret var i på torsdag. Dette kommunestyret fikk nemlig valget mellom å avslutte veisaken eller å bringe den ut på ytterligere trøstesløs ørkenvandring. Takk til det klare flertallet som valgte å sørge for at vegen blir bygget!

Mine hovedgrunner for å gå for å bygge den etter hvert så berømte «Gassvegen» er trafikksikkerhet og hvilke muligheter en ny vei vil gi for både bolig- og næringsutvikling. Disse to elementene veier for meg tyngst. Jeg tenker på alle de barn og unge som hver dag ferdes langs vegen med livet som innsats. Til dere vil jeg si at jeg er virkelig skikkelig glad og stolt over å kunne si at nå blir faktisk vegen bygget – etter snart 50 år med kjemping!

Selvfølgelig er det med en liten bismak at vegen skal betales delvis med bompenger. Ingen er glad for det. Men realiteten er jo at det er slik de aller fleste vegprosjekter bygges i dag.

Nå har vi ryddet vei for å kunne sette spaden i jorda. En viktig milepæl i Bamble historie. Vi har lagt til rette for å kunne få ut det fulle potensialet i våre planer for Frier Vest og det nye næringsområdet på Tråk. Vi legger til rette for boligbygging og ikke minst gir vi barn og unge en trygg skoleveg å ferdes på!

God jul!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hallgeir Kjeldal

Ordfører Bamble kommune (Ap)