TAPTE: Aleris Røntgen mister driftsavtalen med Helse Sør-Øst for 50.000 konsultasjoner årlig Foto: Tore Øyvind Moen

«Hva skal vi gjøre med alle våre pasienter etter nyttår?»

Aleris Røntgen i Porsgrunn, korona og avgifter står på tapetet i dagens Hallo Varden.

Eier Helse Sør-Øst respekt og profesjonalitet?

Fra 1.1.21 mister Aleris Røntgen i Porsgrunn avtalen på radiologiske tjenester med det offentlige. Det betyr i praksis at det ikke vil være noe mulighet til bl.a. MR- eller CT-undersøkelser ved instituttet på Beha-kvartalet på vanlig egenandel. Den siste avtaleperioden gikk ut i januar 2020, men HSØ hadde da ikke klargjort til ny anbudsrunde. Så kom korona … Instituttene i vår helseregion ble spurt av HSØ om å fortsette med den gamle avtalen inntil videre, noe som alle institutter var villige til å gjøre.

Etter en anbudsrunde med svært korte frister på senhøsten ble Aleris Røntgen, på en fredag kveld tre uker før jul, informert om at røntgeninstituttet i Porsgrunn mister avtalen fra 1.1.21 og at funksjonen skal overtas av et institutt i Sandefjord, som foreløpig ikke er etablert.

Jeg er ansatt på Aleris Røntgen og reagerer sterkt på denne uprofesjonelle og lite respektfulle behandlingen av både oss ansatte og av Telemarks befolkning. Vårt institutt har holdt til på Beha-kvartalet i snart 20 år (først som Telemark Røntgensenter, så som Curato, nå som Aleris Røntgen). Vi har etablert et tett og godt samarbeid med begge sykehus i regionen og med samtlige fastleger, spesialister, kiropraktorer og fysioterapeuter i Grenland, noe som kom mange pasienter til gode. Et slikt samarbeid tar lang tid å bygge opp og det sikrer god kvalitet. Vi har høyt kvalifiserte ansatte og har investert mye arbeid i kvalitetssikring de siste årene med bl.a. sertifiseringer og felles fagkvelder med henvisere.

Alt dette teller åpenbart ikke nok. Medisinskfaglig kvalitet blir stående igjen som den store taperen i konkurransen mot økonomien i helsesektoren.

Ja, kjære store HSØ, hva skal vi gjøre med alle våre pasienter etter nyttår? Det har vi per dags dato ikke fått noe svar på.

Christian Rüger, overlege og stolt ansatt på Aleris Røntgen Porsgrunn

Tapte: Aleris Røntgen mister driftsavtalen med Helse Sør-Øst for 50.000 konsultasjoner årlig Foto: Tore Øyvind Moen
Les også
Mister avtale – nå må Runar og 50.000 andre pasienter reise til Vestfold: – Ikke overrasket
Les også
Reagerer på at helsetilbudet flyttes: – Urovekkende

Covid-19 og forståsegpåere

Ingen har spurt om min mening, men du verden hvor lei en kan bli av alle disse kommentarene og «forståsegpåere» i forbindelse med covid-19. Mulig jeg er naiv, og det må jeg få lov til å være, men jeg vil tro at disse toppene, det være seg i kommune eller stat, gjør så godt de kan. De har heller ikke vært borti denne for form for pandemi og ikke alltid like lett å takle alt.

Klart de feiler, men ville det blitt så meget bedre om alle disse «forståsegpåere» hadde byttet jobb med dem som avgjør.

Jeg er heller ikke enig i alt som blir bestemt, men, og unnskyld uttrykket, om alle disse «idiotene» heller hadde satt seg ned og fulgt reglene så kanskje hadde smitten gått raskere ned.

Hva vet vel jeg, men hvis alle de med disse «glupe» utsagnene ikke tar ansvar, ja da er vi like langt. Det er lov å bruke hodet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Så er det vaksinen. Noen mener at statsminister Erna skal ta den først. Mulig det, men da ville det også, bli kritisert. Hvorfor hun først, selv om hun er statsminister? Jeg synes det er flott at hun stiller seg i kø som oss andre. Det viser at hun er en av oss.

Så er det all «faren» med vaksinen. Det er fritt valg å ta den. Jeg også tenker på bivirkninger siden det er ulike vaksiner, men en får stole på dem som har noe mer peiling enn oss. La oss stå sammen om å komme tilbake til et mer normalt liv. Det ser jeg fram til.

Ønsker alle et godt nyttår!

F.H.

Alle vil til fjells

Telemark har en formidabel økning i antall koronasmittede, særlig byene Skien og Porsgrunn. Vi bes innstendig om å følge smittevern reglene, noe som de aller fleste er flinke til. Vi bruker munnbind, holder avstand og holder oss mest mulig hjemme, alene eller med den nærmeste familie.

Så leser jeg i dagens Varden at nesten samtlige hoteller i fjellet i Telemark er fullbooket, utleiehytter og rom er umulig å oppdrive. Vi følger smittevernreglene, sier de ansvarlige.

Det gjør de sikkert, men når tusenvis samles på hoteller, hytter og skibakker er faren for smitte meget høy.

Da vi stengte ned i mars, var det omtrent ikke smitte i fylke vårt. Da ble hoteller stengt og folk fikk ikke lov til å dra på sine egne hytter. Nå når pandemien er på sitt verste, er det nærmest folkevandring til fjellet.

Det virker nå som om økonomi går foran helse. Jeg synes dette er totalt uforsvarlig. Livet må da være det viktigste. Folk burde holdt seg hjemme, og ikke utsette andre for smitte.

En som holder seg hjemme

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Helse-Norge refser Solberg

Det meddeler Aftenposten. Det såkalte «Helse-Norge» må ha en urokkelig tro på avgifter. Ja, kanskje ikke bare Helse-Norge, men en god del politikere også. Og da vil jeg hive meg på og kreve at man blir mer grundig i valg av usunne varer.

Ta for eksempel brunosten. Den er elsket av «alle» barn. Men huff, den inneholder jo bare sukker og fett. Ca 50/50. Er avgifter nok, eller burde den forbys totalt, sammen med flere andre sukkerholdige pålegg?

Finn E

Foto: NTB scanpix