Hverdagen er den nye drømmen

«Det begynner å gå oss på nervene» sier noen. En uke på sofaen med serier og godteri, hjemmeskole, hjemmekontor og ikke barnehage, det er nå kampen begynner.

Feriefølelsen er over for mange. Annerledeshverdagen har innhentet oss. Noen begynner å slakke mer på tøylene og andre kjemper innbitt for å bevare roen. Det har ikke truffet oss ordentlig enda. Vi ser det på TV, det er forferdelig. Tusener er smittet og tusener er døde i korona pandemi. I Grenland finnes også koronavirus, for hver uke blir det flere som rammes. Noen ligger på sykehus og noen klarer seg hjemme. Det er diskusjoner og forargelse over folk som ikke overholder retningslinjer fra Helsedirektoratet.

Barnehagebarn som plutselig skal være hjemme merker foreldrene godt og trangen til å slippe dem løs med andre barn i en stakket stund frister flere. Det er mye som frister. Alt det som er lov til daglig er begrenset. Den innestengte følelsen må ut. Ikke treningssenter og ikke sosiale lag på kafeer.

Virksomheter taper penger og det tærer i alle retninger.

Norge har ikke vært i noe liknende i etterkrigstid. Det er en dugnad for å hjelpe hverandre og dem som er i risiko for å dø av sykdommen.

Vi biter tennene sammen for vi vet at det er sant. I det lengste håper noen at koronaviruset som er i Grenland er av en mild type, de fikk styrket sin teori når en lege på Færøyene mente at det var to typer koronavirus akkurat nå. Det negative var at man kunne bli smittet av begge.

Allergien er på full fart inn i en tidlig vår. Man kjenner etter om det er koronaen eller allergien. Man må passe på for ikke å kremte i nærheten av andre. Ja det gjør oss skvetne. En kunde står i en butikk og drømmer sikkert om en vanlig hverdag der han hoster på damen som sitter i kassen, hvor hun i en fart trekker seg tilbake. Det er en grunn til å følge retningslinjer, vi vet ikke hva som er hva, derfor må vi alle ha et kollektivt ansvar.

Vi må innse det. Ja det er sant. Koronaviruset er i Grenland. Hjelper alle til så er sjansen stor for at vi etterhvert får mer albuerom.

Ja, det er mye som « går oss på nervene» akkurat nå men sammen kan vi redde mange menneskeliv.

PREGER LIVET: Det lille viruset, også kalt Covid–19 preger dagliglivet for oss alle, og vi drømmer om å få tilbake den vanlige hverdagen. Foto: CDC