hallo abort: N/A Foto: NTB scanpix

«Hvilket samfunn er vi på vei mot?»

Abortloven, klima, NRK og covid-19 er blant temaene i dagens Hallo Varden.

Abortloven i spill

Hvilket samfunn er vi på vei mot? SV vil nå utvide retten til selvbestemt abort til uke 22, AP og nå Venstre til uke 18. Vi nærmer oss ved uke 22 stadiet da fostre kan overleve. Er det slik vi vil ha det i framtidens Norge? La dagens abortlov bestå. Den er det bred enighet om!

Vedtakene på de siste ukers landsmøter er bare skremmende.

Emilie Schäffer

«Solidaritet og dugnadsånd»

Bare en kort kommentar til Alfhild Berg Johnsen, medlem i Besteforeldrenes Klimaaksjon, avd. Grenland i Varden 26 april.

Hun har et godt og viktig innlegg om "den store dugnaden" som kommer etter pandemien. Men vi vet ikke om de politiske partier "ser problemet", nemlig klimaendringene?

Hun skriver; "Når det gjelder klimakrisa gjelder det samme. Det finnes stadig opp nye tekniske løsninger som kan gjøre det store CO₂-avtrykket vårt, mindre. Det er bra, men blir ikke nok alene. Vi må også forandre våre handlingsmønstre; forbruke mindre og energien vi bruker må bli renere. Skatter, avgifter og statlige investeringer må være ei drivkraft i riktig, klimavennlig retning". Sitat slutt.

Det er valg til høsten, der vil få av de politiske partier ta opp "det egentlige problemet", nemlig ØKONOMISK VEKST! Til og med Miljøpartiet de grønne ønsker en "grønn kapitalisme", altså ingen radikal endring i den kapitalistiske økonomien. Siden 60-tallet har USA, Europa og Norge hatt denne liberalistiske ideen om økonomisk vekst, er løsningen for verden, men nå er blitt problemet. Vi kan ikke "forbrukes" ut av problemet, har ikke vi nordmenn nok ting og tang i kjeller, loft og dobbeltgarasje, så mye at Elbilen ikke får plass i garasjen. Tenk om våre politikere hadde tenkt annerledes på 60-tallet, da hadde vi ikke vært der vi er i dag!

Men lykke til engasjerte Besteforeldres klimaaksjon.

Øyvind Engesland, Porsgrund

Konspirasjonsteorier

Mens nesten hele den norsk befolkning står sammen om å bekjempe det livsfarlige viruset covid-19, er vi vitne til at såkalte konspirasjonsteoretikere protesterer mot regjeringens håndtering av pandemien.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En av deres egne, og den mest kjente korona fornekteren Hans Kristian Gaarder., døde for et par uker siden, paradoksalt nok av covid-19.

En konspirasjonsteoretiker kjennetegnes ved at de ignorerer fakta, og bekrefter det som er deres teori. Eksempelvis fornekter de at jorda er rund, at Elvis er død, månelandingen har aldri skjedd, 11. september-tragedien med Twin towers er iscenesatt av den amerikanske regjering og selvfølgelig at valget på ny president i USA, ble stjålet fra Trump, etc.

Nå er jeg usikker på om Charter-Svein tror at jorda er flat, men han mener tydeligvis at covid-19-viruset er som en svak influensa og rett og slett plantet for å skape frykt og tjene legemiddelindustrien.

Han brente derfor munnbindet sammen med et par hundre likesinnede for et par uker siden. Svein Østvik, som er hans døpenavn, lurte på om journalisten var spinnvill, da han fikk spørsmål om han ville ta vaksine.

Dersom hans teori om svak influensa, som vitterlig har tatt livet av over 700 norske, nesten 14.000 svensker og over 3 millioner på verdensbasis, lurer jeg på om hva som ville ha skjedd ved en sterk influensa.

En gråtkvalt Svein Østvik var overveldet av støtten han hadde fått i ettertid. Kan jo legge til at støtten stort sett kom fra antisemitter, nynazister og konspirasjonsteoretikere. Tror nok at de fleste oppegående hadde klart seg godt uten støtte fra disse gruppene.

Vi som tror at covid-19 er et livsfarlig virus og derfor følger smittevernforskriftene tror jeg trekker det lengste strået.

Bekymret borger

NRKs svikt

NRK svikter sine seere. Man har der i gården ennå ikke brukt Ronny Brede Aase som nyhetsoppleser i Dagsrevyen. Det må skyldes en svikt siden mannen åpenbart kan og skal brukes i alle andre programmer – og det snart døgnet rundt.

Pamfilius

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hoppestad bru i Gjerpen

Ja, nå er byggingen av ny bru ferdig og gjenåpnet. Et omfattende anlegg med til dels vanskelige grunnforhold. Prosjektet er gjennomført av Tveito Maskin, som også her har et prosjekt solid sluttført. Vi forstår at det er Statkraft som har finansiert bruanlegget. Dette for tungtransport til sine anlegg i denne vår bygd, og til velstand for vårt Fedreland. Vi som er eldre har opplevd og husker dette som bru nr. tre! At det er anlagt én kjørebane kan vel vi og framtidige generasjoner leve med, så dette er ingen ny situasjon for oss som kjører bil. I tillegg til kjørefeltet er det anlagt en romslig gang/sykkelbane på den ene siden av brua. Den kan vel være nyttig nok for nåtid og framtidens myke trafikanter.

Så – litt om Hoppestadveien, ved strekningen fra Fossum idrettsanlegg til denne nyanlagte brua. Dette er jo en fylkesvei, med fartsgrense 80 km. Også denne veien er i elendig forfatning – som så mange andre. Dere som er ansvarlige for fylkesveiene, har sikkert en hverdag full av vanskelig økonomi og problematiske prioriteringer. Men – allikevel: Ta en rask befaring av denne veien, spesielt i nordgående kjørefelt.

NB: All råkjøring får politiet ta hånd om!

Einar Stulen

NY BRU: Hoppestad bru. Foto: Torbjørn Tungesvik

DIKT

«Interkapitalen» – i kjølvannet av «Exit»

Opp alle jordens bunker penge!

Opp I som børsen krydret har!

Nu drønner det av pengers velde:

til siste slant det gjøres klar!

Alt å gamble, helt til jorden revner,

Artikkelen fortsetter under annonsen.

opp karer nu til frihet fram!

Vi allting har, men mere nu vi trenger

til trading for vårt hus og hjem!

•/•Så samles vi på Hvaler,

leideren vet vi at vi trår,

og Interkapitalen

skal leve i tusen år!•/•

Håper denne omskriving aldri blir en kampsang!

God 1. mai!

Jan Ø. Wiig