Foto: NTB

«Hvordan kan strømprisen bli lavere ved å dele strømregningen i delbetalinger?»

Strømprisene, svømmehallen i Porsgrunn og nytt pol i Skien er blant temaene i dagens Hallo Varden.

Oppdeling av strømregning?

Hvordan kan strømprisen bli lavere ved å dele strømregningen i delbetalinger? Strømregningen kommer månedlig på samme måte som inntekter, og da ser ikke jeg annen vei å gå enn å gi dem med lavest inntekt tilskudd til betaling av strømregningen.

Og Nav sitter på alle data for å vurdere hvem som er berettiget til støtte.

Her er det politisk vilje som vil avgjøre om og hvordan støtten skal utbetales.

Strømabonnent

NM i svømming

I Porsgrunns nye svømmehall på kjølnes avholdtes i disse dagen NM i kortbanesvømming hvor Poseidon er vertsklubben. Et storslått arrangement som viser Porsgrunn storstue i svømmesporten.

Likevel ble jeg mektig skuffet da jeg møtte opp. Hvorfor? Det er ikke lagt til rette for at familie og venner skal kunne overvære mesterskapet. Ingen tribune for publikum. Svømmere med følge fra hele landet kommer for å delta, men det er ikke plass til publikum i svømmehallen. Ikke publikum betyr ingen inntekter! Jeg mener det er litt skremmende at sparekniven har kuttet tribunen vekk.

En annen tanke jeg gjør meg er at om vi vil ha en svømmeklubb som har mulighet til å hevde seg i toppen på landsbasis så må alle treningsforhold legges til rette. Med det mener jeg at klubben på eie svømmehallen fullstendig noen timer hver dag, to ganger daglig. At et par av min slags, pensjonister, skal gjøre krav på halve svømmehallen hele dagen og samtidig klage på støy fra svømmeklubben går høyt over min forstand.

Vi har fri hver dag, hele dagen, så vi burde kunne svømme når det er ledig. Kan den rette personen i kommunen som styrer over svømmehallen tenke seg å legge til rette slik at våre svømmere får litt bedre treningsforhold? Vi liker jo når kommunens svømmere vinner. God reklame! Kun tankene til en pensjonist.

Hardy Lasse Hansen

Lys er lov, ikke stang?

Jeg fikk sjokk når jeg var ute i Melbyfjorden i Bamble fredag 12. november, for der var det fiskebåter i gang med lysfiske. Sterkt lys samler små sild, og all fisk. Deretter fanges fisken i not.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vi vet at mange arter er i fare for utrydding, og det er ikke lov å fiske torsk med stang, eller snøre.

Hva er dette for slags galskap å forby stang, når lysfiske fortsatt er lov? Er det noen politikere som kan svare meg på hvordan lysfiske fortsatt kan foregå? Er det mangel på kunnskap, eller er det økonomiske interesser hos politikerne som kan tillate dette fiske? For jeg kan ikke se noen andre forklaringer.

Om det skulle være en torsk igjen i fjorden. Har den etter dette fiske, ikke nok små fisk å spise.

Hvorfor er det så lite fokus på hva som skjer i havet nær der vi bor? Her kan vi gjøre noen konkrete tiltak, og få livet tilbake i havet.

Er det så mye viktigere med CO2? Jeg ønsker meg et hav med fisk, og sjøfugl. Det er en grunn til at måkene har flytta til byen. For i Kragerø, og Bamble er det veldig lite fisk. Er det flere som bryr seg?

Vi må samle oss, og jobbe mot et levende hav.

Geir Drafisk

Vinmonopol i Skien, oser av hva?

Varden har meddelt at 11. november hadde Vinmonopolet styremøte. Da skulle butikk- etableringer for neste år behandles. Vi kan lese videre at «Da Torkel Mosebø og søsteren Helene bygget ut lokalene ved Meny Saga på Gråtenmoen, ble det satt av betydelige areal som er tilpasset Vinmonopolets behov. Håpet er å få inn aktøren».

Tenk det. Skal det være så enkelt at det bare er å bygge et lokale og forvente at Vinmonopolet skal etablere seg der? Er det noen pengesterke som styrer byen? Eller hvem har styringen?

Nå har Vinmonopolet vært på leting i byen etter lokaler. De sier at det er ikke aktuelt å etablere seg i en bydel. De har snust rundt på Herkules området. Vinmonopolet er vinmonopolet, men utsalgene er rene butikker som en hvilken som helst butikk, og går for profittmaksimering. De vil følgelig etablere seg på et sted med god handel. Hva som er fordelaktig for Skien er uinteressant.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Hemmeligheten» med Vinmonopolet er et det tiltrekker seg aktivitet, handel.

Gulset er en meget stor bydel. Vi er blant annet uten bydelshus. Det eneste vi er betenkt med er bommer! På tide at Gulset får noe som kan gi litt trøkk til handelen på stedet. Og litt optimisme! Vi bør få et utsalg. Eller skal Vinmonopolet få blankofullmakt til å styre handelsmønsteret i byen?!

Finn E