TRENGER FOLK: Flere familier har solid økonomi og det er ikke lenger alle som trenger de ekstra pengene en sommerjobb gir. Restaurant- og utelivsbransjen i Grenland trenger folk, og håper at flere foreldre pusher barna inn i sommerjobber. Foto: Lise Valbø Rønningen

Hvorfor jobbe når man kan ha ferie?

Hvordan forklare for fremtidige arbeidsgivere at fri og ferie var viktigere enn å få en fot innenfor arbeidsmarkedet? Det er et spørsmål flere av dagens unge bør stille seg.

Etter to år med pandemi og nedstengning er reiselysten i sommer ekstra stor – også blant unge og studenter. Faktisk er den så stor at den for noen trumfer muligheten til å tjene egne penger og få viktig arbeidserfaring.

For kort tid siden kunne flere bar– og restauranteiere i Grenland fortelle at de sliter med rekruttering av personale til sommermånedene. De ba foreldre være litt hardere mot barna sine og heller sende dem på jobb enn å ta dem med på ferie.

Morten Løver, daglig leder ved Gamle Skien restaurant spekulerte i at foreldre gir barna penger fremfor å sende dem ut i jobb. En teori han hadde luftet og fått bekreftet av sine kontakter Nav.

Også direktør i NHO Vestfold og Telemark, Kristin Saga var enig i Løver.

– Ja, dette tror jeg gjelder i mange sommerjobber, og spesielt innen serveringsbransjen. Mange ungdommer er pliktoppfyllende og flinke, men det er et poeng at vi foreldre ikke er gode nok til å pushe dem til å ta sommerjobber. Vi har god råd og tar dem heller med på ferie i utlandet, sa hun til Varden.

Flere familier har solid økonomi og det er ikke lenger alle som trenger de ekstra pengene en sommerjobb gir. Men her er det store forskjeller. Noen familier er helt avhengig av at de unge bidrar inn i familieøkonomien, og sommerjobb er for dem en nødvendighet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er også mange studenter som er avhengig av å spe på studielånet og som jobber deltid ved siden av studier. Også på sommeren.

Likevel er det en økende trend at flere unge dropper sommerjobben. Betalt ferie med familie eller venner frister mer.

Men er det så ille at de unge bruker sommerferien på å slappe av og hente seg inn igjen etter et hektisk skoleår?

Ja, det er problematisk at foreldre ikke opplyser barna om viktigheten av å komme tidlig inn på arbeidsmarkedet og hvilke fordeler dette gir.

En ung arbeidssøker med erfaring vil ha et soleklart fortrinn. Er du 20 år og har en glissen CV må du regne med å få spørsmål om dette om du skulle være så heldig å bli innkalt til jobbintervju. Hvordan vil du forklare manglene i CV-en for en potensiell arbeidsgiver?

Her har foreldre et stort ansvar, ifølge kilder som jobber tett på unge jobbsøkere i Telemark og Vestfold. Ved å la ungdommene i huset prioritere fri og ferie, sender man som forelder er tydelig signal om tidlig jobberfaring er mindre viktig. Om ikke foreldrene ser verdien eller behovet for å ha en sommerjobb, gjør neppe barna det.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sommeren jeg var 14 år begynte jeg å jobbe i en fotobutikk i Skien. Mamma var skilt og jobbet som sykepleier, så om jeg skulle kjøpe meg den buksa jeg drømte om, var sommerjobb løsningen. Lykken var derfor stor da jeg fikk min første lønning. Men enda mer verdifullt enn innkjøpet var det at jeg fikk arbeidserfaring å legge inn i CV-en min.

Nå er det for noen viktigere å bruke sommeren på å nyte late dager på hytta eller i utlandet. Bankkortet er fullt og CV-en forblir tom. Og drømmebuksa er antakelig allerede kjøpt av mamma og pappa.

SI DIN MENING! Vi i Varden vil gjerne at du skal bidra med din mening. Send ditt leserinnlegg til debatt @varden.no

Tips til hvordan skrive et godt leserinnlegg finner du her.

Les også
– Foreldre gir penger til ungene sine istedenfor å sende dem ut i jobb