«Hvorfor lage et system som ganske sikkert vil medføre mye mer kasting av mat i restavfall?»

Leserene har mye på hjertet. Hva mener du? Send dine tanker i et kort innlegg til hallo@varden.no.

Kan noen forklare om ny matavfallsdunk?

Skal uinnpakket matavfall kastes rett i ny matavfallsdunk? Blir det ikke enklere for de aller fleste da å kaste matavfall rett i restavfallsposen, som i de fleste tilfeller er i en kjøkkenbenk ved siden av nåværende grønne matavfallspose som fungerer utmerket.

En ny matavfallsdunk blir stående utendørs, er det ikke veldig lett da å bruke innendørs restavfallspose?

Tror ikke at så veldig mange vil gå ut i dunken for å kvitte seg med matrester så fort en har noe av det. Siden det er påstand om at dagens bioposer for matavfall fungerer helt greit, hvorfor da lage til et system som ganske sikkert vil medføre mye mer kasting av mat i restavfall?

Takk til rette instans for en forklaring av sorteringen.

Bioposebruker

Advarsel mot tiggere

Vil advare mot tiggere som overtaler kunder i matbutikker til å kjøpe varer til seg, de blir med i butikken og peker ut hva de vil ha, så ber dem om kvittering, senere kommer denne personen eller en annen tilbake og får penger tilbake for varer.

A. Berg

Er politimannen suspendert?

Hvorfor er det ikke skrevet et ord i forbindelse med nedskytingen av en mann 22/9 i Øvre Telemark. Hvor det fremkom at mannen var ubevæpnet? Politiet behøver da ikke å drepe en mann for å uskadeliggjøre han! De går vel på skytekurs? Det finnes jo masse steder på kroppen, hvor et skudd uskadeliggjør! Og en enslig mann, mot 3-6 politifolk. Som i tillegg var ikledd, beredskapsutstyr, inkludert skuddsikker vest! Og siden hendelsen, ikke et ord i avisene? Er politimannen som skjøt, suspendert fra tjenesten. Her bør det jo opprettes en tjenestesak! Og saken bør følges opp av media.

Finn

Søndagsåpne butikker

Vi kan lese i Varden at "partiet for folk flest" vil gi butikkansatte dårligere vilkår enn de allerede har. Ved å åpne for at kommunene skal bestemme om butikker skal kunne være søndagsåpne butikker. De snakker også om en nedgangstid for butikker. Ja, små butikker har slitt, men de som kommer til å utnytte en ny mulighet for å holde søndagsåpent, og på den måten utbytte egne ansatte, er de store kjedene. De mener det er uheldig at de som behandler søknader om dette er på fylkesnivå. Jeg lurer da på om de har mange eksempler på avslag på slike søknader. Jeg opplever dette som et forslag for å gjøre en marginal gruppe enda rikere, og på den måten øke forskjellene enda mer her i landet. Det siste året har vi fått 21 nye milliardærer, mens 110 000 barn vokser opp i fattigdom.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Augmund J.

Retur til Telenor

Jeg har vært så heldig og fått installert fibernett. Langt om lenge. Skjønner ikke helt hvorfor dette er så fint, men mange har sikkert en annen mening.

Hadde tre bokser i skapet, disse ble byttet ut med to nye. Fikk beskjed av installatør om å beholde den en, og kaste de andre..Noe jeg ikke gjorde, grunnet kildesortering.

Etter en stund fikk jeg kun en returseddel fra Telenor.. Hva i alle verden er dette? Søkte på nette, hvor det stå: Returner modem/ruter, samt TV boks. De henviser til Mail 16.08, noe jeg ikke har mottatt. Jeg skjønner ikke bak fram på disse boksene. OK.Da snakket jeg med mine naboer: Nabo 1: Returnert 1 stk (aner ikke hvem) Nabo 2: Har ikke returnert noe, fikk beskjed på tlf, at det trengte jeg ikke. Nabo 3: Du burde returnere alle 3. Da var det kun en ting å gjøre: Kjøpe en eske, pakk de fint inn, og sende de av gårde.

Har prøvd å komme i kontakt med Telenor, ventetid på 33 min. Nei takk... Prøvde også å finne en mailadresse, for generelle henvendelser. Håpløst.

Ikke kast "boksene" dine. Hvordan skal vi skjønne og vite alt?

Mulig dum

Dikt

Ordets makt.

Har ofte brakt.

En påstand.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Der ord ikke er sagt.

Hva er så rett?

Påstand eller ordet?

Erik Gosby

Karbonfangst

Utrolig å bruke 25 milliarder på et system som ikke produserer noe som helst og som må ha ca én milliard per år i støtte etter 10 år. Blir eventuell reduksjon av CO2 målbar?

Det er OK at det etableres arbeidsplasser og leverandørindustrien jubler, men hadde vi kunnet brukt disse pengene på en annen måte i vårt trengende samfunn? Utrolig påfunn!

Porsgrunnsmann