REKLAME: - Jeg regner ikke med det er post, men uadressert reklame, som ble lagt i kassene. Foto: NTB scanpix

«Hvorfor skal vi godta at offentlige bedrifter driver rovdrift på sine ansatte, kun for å spare litt penger»

Hvorfor må de jobbe i helgene?

Akkurat nå kvart over tolv på en søndag fikk jeg bekrefta mine antagelser. Nemlig at postbetjenter også må i postkassene til folk, også på søndager! Jeg regner ikke med det er post, men uadressert reklame. Vi ser altså nå resultatet av nedbemanninga og nedgang i antall dager med postgang, vi var vitne til tidligere i år! Allerede stussa jeg på to postbiler som var på jobb på en søndag. Hvorfor skal vi godta at offentlige bedrifter driver rovdrift på sine ansatte, kun for å spare litt penger. De skyldte også på nedgang i postmengde sendt, men er det rart når det popper opp kommersielle aktører som tar jobben til Posten?

Les også
Posten innrømmer feil

Hvor lenge kommer Posten til å overleve? Vi må stoppe amerikaniseringa av norsk næringsliv, vi ser jo at den ikke fungerer i USA heller, eller UXA som Thomas Seltzer så godt har portrettert det i høst!

Thomas André Fjeld Bjørholdt

Les også
Sofasamtaler har blitt til tiltak for å forebygge selvmord: – Vi skal være en by hvor det er like viktig å ha vondt i tankene som i ryggen

Frivilligheten

I lørdagens Varden blir Bydelsenterne i Skien satt i et negativt fokus. Selv bruker jeg Bydelshusene regelmessig og de har gitt meg mange gode opplevelser og erfaringer.

Men så blir to bydeler med Frivilligsentral satt opp mot de tre bydelene med Bydelshus – dette minner mer om misunnelighetspotitikk enn nøktern beskrivelse.

Les også
Politikk og frivillig innsats i Skien: Hva står på spill?

Frivilligsentralen i de to omtalte bydelene må gjerne be for «sin syke mor», men de må også stikke fingeren i jorda og se realismen i sine vyer opp mot en by med korte avstander og stor mobilitet – samtidig som frivillig arbeid ikke er like populært som i «gode gamle dager».

Frivilligarbeider i mange, mange gode år

Mer om likvideringer

Trym Staal Eggen forteller 7.11. om likvideringen av Eyolf Schad Knutsen, en av de likviderte Arnfinn Moland ikke har nevnt i sin oversikt i boken «Over grensen».

Trym Staal Eggen nevner også at Reidar Resen Mandt «ligger i tjernet Blæsa nord for Skien.» Nærmere bestemt ligger han i Nedre Blæsa, der det er en skytebane.

Les også
Angjevarane som blei likvidert i Telemark

Trym Staal Eggen nevner også politimannen Alfred Richard Jensen som heller ikke er funnet. Tenkte de som likviderte noen gang på å fortelle hvor de døde lå, slik at pårørende fikk vite hva som var skjedd og de døde komme i viet jord?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I.C. Stridsklev

TEST? Blir sjåførene testet ved grensen?Foto: Scanpix Foto: Erlend Aas

Testing av utenlandske sjåfører

Var på Telemarksporten lørdag morgen. Der sto det sju polske og rumenske trailere parkert. Jeg har rettet spørsmålet flere ganger til mulige ansvarlige, men aldri fått svar: blir sjåførene testet ved grensen? De benytter toalettet på CircleK, de er kanskje innom veikroer og dagligvare butikker, og de laster/losser. Andre utenlandske må til og med i karantene før de kan jobbe.

Jan Løkslid

Les også
Få oversikten: Slik har koronaviruset utviklet seg i Norge

Fy til saksbehandlingen

Ser at saken om Google-vannet blir hastesak i bystyret. Dette er uansvarlighet på sitt verste. At politikerne ikke ønsker at Asplan Viak-rapporten skal ettergås av uavhengige kompetente fagfolk er både trist og skremmende.

Sett i lys av at de samme politikerne kostet på seg å innhente to alternativer når det gjaldt bibliotek, er handlingen uforståelig. Det har fremkommet mange spørsmål til rapporten, ikke minst fra politikere og andre som har innsikt i fagområdet. I tillegg til forholdene rundt kjølevannsutslippet, stilles det også spørsmål rundt bruken av enorme mengder ren energi og utnyttelsen av denne.

Les også
Hedda ville ikke vente. Google-vannet blir hastesak

Antall arbeidsplasser når driften er i gang på Gromstul ser også ut til være usikkert, mange tall florerer. For utenforstående ser det ut til at saken presses fram av politikere som har lite eller ingen kunnskap om fagfeltene som her berøres. Husk at rent drikkevann er og blir vårt viktigste livsgrunnlag og med omtanke for kommende generasjoner bør kommunen selvfølgelig «snu alle steiner» for å sikre at aktiviteten på Gromstul ikke blir en miljøfelle for vårt område.

Les også
Framsnakk framfor baksnakk

Så vær så snill å ettergå Asplan Viak-rapporten, lytt til områdets befolkning denne gang, det er ingen skam å snu. Et sitat fra den amerikanske poeten og kritikeren James Russell Lovell kan understreke det: «De enfoldige og døde skifter aldri mening».

Torbjørn Steinhaug