TRYGGERE: Jeg ønsker å informere om at grunnen til man markerer Pride er å gjøre livet til mange av oss skeive tryggere, skriver Grenland Pride-leder Kjetil Krogstad i sitt leserinnlegg. Foto: Anniken Wathne/Grenland Pride

I helga reddet vi et liv

Jeg ønsker å informere om at grunnen til man markerer Pride er å gjøre livet til mange av oss skeive tryggere.

Mange opplever hets, blikk, mobbing, trakassering osv. kun fordi vi er oss selv. En hetero person får ikke reaksjoner om den kysser eller holder hånda til en annen hetero - det skjer oftere med skeive.

Vi er kommet langt i 2021, men kommentarfeltet på Varden sin Facebook-side som omhandler paraden nå i helga beviser at vi har et stykke igjen å gå.

«Jeg respekterer at folk elsker noen av samme kjønn, bare ikke vis det» og mange andre kommentarer av dette slaget er å lese der. Varden har til og med måtte slette mange kommentarer. Det er slike kommentarer, holdninger og meninger som gjør at andre skader seg selv, ikke tør å være seg selv og ikke tør å erkjenne følelsene sine!

Jeg fikk selv møte en tenåring som var med på opplegget på lørdagen som ikke trodde hen kom til å bli 18 år. Fordi livet ikke var verdt å leve - fordi hen ikke følte seg som alle andre! Moren til denne tenåringen tok hen med i paraden. Der møtte de flere tenåringer i samme situasjon - og nye vennskap blomstret. Jeg observerte selv moren stå med tårer i øynene og se på sitt barn på avstand - le, smile og storkose seg. Jeg ble selv rørt og måtte ty til en omfavnelse av denne moren.

Dette endte med at tenåringene gikk sammen denne dagen, både i paraden og etterpå. Nye vennskap var skapt!

Vi reddet et liv ved å gjennomføre Grenland Pride 2021! Derfor markerer vi Pride - slik at de som føler seg annerledes skal få møte likesinnede, føle seg forstått og se at de ikke er alene.

Og til alle dere som deltok, ønsket å være med, har sendt oss meldinger og slikt - tusen takk! Til dere som fortsatt ikke forstår det - snakk med noen, reflekter og snu på det; vil du hindre noen i å oppleve kjærlighet?

Kjetil Krogstad

På vegne av hele komiteen i Grenland Pride