Jordbærene fra rett borti hogget kostet 80 kroner kurva. Ikke rare slanten, med tanke på hvor mye jobb det er med dem. Faktisk er det så mye jobb at norske bønder må hente inn utlendinger for å få den utført. Når det er sagt, så synes jeg faktisk jordbærene vi kan spise om vinteren smaker like godt. Si hva du vil om utlendinger, men også de er gode til å dyrke den røde herligheten. Dessuten er det mulig at det ikke blir ofret like mange dyr for å få avlingen i hus. Her i Telemark har det som kjent blitt akseptert å skyte måker for å holde dem borte fra jordbæråkrene.

Herved kommer et varselskudd til vegetarianere. Enkel logikk: Det hjelper lite å droppe rødt kjøtt til fordel for røde bær når bærene krever fugleliv. Da er man indirekte medskyldig, i hvert fall rent etisk, i å gjøre kål på noen vakre og hyggelige dyr. På den tredje siden kan jeg forstå at bonden reagerer på at fugler forsyner seg av fatet, så da må vi la det koke ned til at seriøse vegetarianere ikke kan spise jordbær. Hilsen moralpolitiet. Det vil i så fall bli som å bruke et dieselaggregat til å fyre opp et solcelleanlegg. Da kan det vel strengt tatt ikke kalles rein (ikke dyret!) energi.

Man ofrer altså dyr for å kunne spise grønt og rødt. Dette er selvsagt ikke noe jeg ville gått i demonstrasjonstog mot. I likhet med mange andre spiser jeg nok mindre kjøtt enn tidligere, men det er et stykke igjen til evig frelse på det området. Det blir litt som de som sier de ikke er kristne, men har beholdt barnetroen. Litt sånn for sikkerhets skyld, i tilfelle det skulle ramle en takstein i hodet. Vi får håpe at huseierne er opptatt av vedlikehold på det området.