Hvordan havnet vi her; midt i en slags massesuggesjon der foreldre, slavisk og pliktoppfyllende, gjør som appen befaler: Husk å begynne å selge!

Foreldre som febrilsk forsøker å kvitte seg med de 25 loddene de, som representanter for poden, skal selge før «innsamlingskampanjen» er over. Innsamlingskampanje? Akkurat!

For dugnad til inntekt for laget, det driver vi ikke med lenger. Og det stemmer. Det er ikke mye god dugnadsånd i å spamme alle sosiale medier med kaker, Cirkle K-kopper, dopapir, kort, lodd og alt annet som gir kling i kassa.

«Du selger på vegne av…» Jeg? Hva skjedde med tiden da det var barna som skulle selge unna lodd og julekalendere? Da barna faktisk var involvert i dugnaden og måtte bidra til at det kom penger i lagkassa? Er ikke det kanskje både en god motivasjon og læring for å faktisk få mulighet til å dra på cup’en sammen med laget?

Med tre barn i husstanden som alle er medlem av flere Spond-grupper, får jeg i disse dager drøssevis med purringer på mail om at jeg må få ut finger’n og begynne å selge!

(Teksten fortsetter under bildet)

En trebarnsmors Spond-app i disse dager. Spond er app for å organisere idrett, korps og andre grupper. Ved hjelp av denne tjenesten kan brukerne ha all organisering og kommunikasjon digitalt. Foto: Skjermdump

Og det beste er om jeg følger en mal der jeg legger til et koselig bilde av poden slik at man gjør spammingen ekstra koselig.

«Sånn Erik, da har mamma og pappa solgt alle loddene dine på Facebook!»

Så er det nå engang slik, at disse innsamlingsaksjonene viser seg å være ganske lukrative for lagkassa. Det er kjappe penger til en god sak, sant nok. Og pengene kommer godt med og gir mange unge gode minner, vel akkompagnert av mange flinke, frivillige foreldre.

Jeg skulle bare ønske at vi kunne enes om at dette ikke er veien å gå eller måten å gjøre det på.

Vi kan bedre enn dette, kan vi ikke?

SI DIN MENING! Vi i Varden vil gjerne at du skal bidra med din mening. Send ditt leserinnlegg til debatt@varden.no

Tips til hvordan skrive et godt leserinnlegg finner du her.