Noe bra skjer i barnefotballen i Skiens Grane. Det har blitt en møteplass mellom barn, søsken, foreldre og besteforeldre. Barna spiller fotball og leker, mindre søsken leker på sidelinjen, og foreldrene snakker sammen samtidig med at de følger med på barna sine spille fotball.

Barn og familier knytter seg sterkere sammen bare ved at de møtes til noe felles. Det oppstår en tilhørighet med de du deler nabolag med, som innebærer at man gleder seg over noe sammen.

Granebanen har blitt et samlingsted der forskjeller viskes ut, og alle er like mye inkludert. Du knytter vennskap mellom barn og familier uavhengig av hvilke ressurser man har i familien sin, økonomiske og sosiale.

Det enkle møtet mellom mennesker fra Bakken og Falkum i Skien. Det handler om å glede seg sammen om mestringsopplevelsene til barn. Noen av dem, opplevelser som de kanskje vil huske lenge.

Kanskje husker de ikke målet de skåret eller kampen de vant, men den gode følelsen av lagkameratene som jubla og foreldrene som heia og gledet seg sammen med dem på sidelinjen. To sekunder glede mellom voksne og barn, fri for hverdagens krav og forventinger. Et lite øyeblikk av et ubetinget pusterom for mange. Stolte av å bære samme drakt som vennene i nabolaget.

Kanskje handler det om møtestedet. Stedet som legger rammene for at det hele blir mulig. I barnefotballen i Grane, så møtes lag fra seks og opp til ni år samtidig til treninger fordelt utover banen etter hvilke lag man spiller på. Det gjør at foreldre og barn knytter seg til hverandre på tvers av ulike aldersgrupper.

Du møter naboer du ellers ikke ville møtt så ofte fordi man gjerne er mest sammen med de naboene som enten bor nærmest eller de som har barn på samme alder. Og om våren og sommeren arrangeres det ofte kveldsmat hvor barna fra alle lagene spiser sammen. Det er like stor glede over å spise kveldsmat sammen som det er å spille fotball. Det var det enkle møtet med naboer vi ble så glade for første gangen vi ble med i Grane.

Kanskje handler barneidretten like mye om møte mellom mennesker og gleden om å være sammen om noe felles, som selve aktiviteten.

Men vi må ikke glemme, at uansett hvor gode frivillige og trenere man har i klubben, så blir det ikke bedre enn det man gjør det til sammen som nabolag!

Tar vi vare på møtestedene og fellesskapet i nabolaget, så vil det være en viktig beskyttelsesfaktor i mange barns oppvekst uten at de vet det selv.

Og er det noen som uteblir på noen treninger, ikke glem å sende en melding og hør hvor de blir av!

SI DIN MENING! Vi i Varden vil gjerne at du skal bidra med din mening. Send ditt leserinnlegg til debatt@varden.no

Tips til hvordan skrive et godt leserinnlegg finner du her.