Det fjerde nasjonale våpenamnestiet ble iverksatt 1. januar 2023 for å forebygge kriminalitet og alvorlige ulykker. Amnestiet varer til 1. juni, onsdag neste uke. Sør-Øst politidistrikt har hittil mottatt rundt 450 våpen og en god del av disse kommer fra Øvre Telemark.

Det er høy grad av våpentetthet blant innbyggerne i vårt område; mange er jegere og på gårdene har det vært helt naturlig å ha et våpen eller flere. Men en del våpen er verken registrert eller i bruk, noen er kanskje arvegods eller har bare blitt stående. Disse vil vi gjerne få kontroll på, slik at de ikke kommer på avveie eller fører til ulykker.

Har du glemt det, er du usikker på hva du skal gjøre eller innehar du den svært vanlige menneskelige egenskapen å utsette til siste slutt – nå er tiden for å handle!

Innen onsdag 1. juni kan du lage en avtale på telefon 02800 eller komme innom en av stasjonene våre i åpningstiden for å levere alle typer våpen og ammunisjon. Du kan levere anonymt om du vil. Har du mange våpen er det greit å kontakte oss på forhånd.

Men ikke ta med eksplosiver, sprengstoff, granater, krutt eller fyrverkeri! Det er farlig både for deg og oss. Ring oss, så får du hjelp til å bli kvitt det.

Mer info finner du på politiet.no.

Takk for at du leverer inn børsa! (Og takk for at du passer på at den ikke er ladd før du kommer).