I en tid hvor matkøene i samfunnet blir lengre for hver eneste måned som går, og hvor Kari og Ola Nordmann sliter med å betale regningene sine, så er det for meg helt uforståelig at et lavterskeltilbud for småbarnsfamilier skal forsvinne.

Under koronapandemien gikk antall fødselsdepresjoner opp fra 10 prosent og til 32 prosent. Tidsskriftet gav ut en reportasje i februar 2022, hvor de dokumenterer «Depressive symptomer hos hver tredje fødekvinne under pandemien». Dette var hovedsakelig et resultat av at småbarnsforeldre i livets mest sårbare fase ble isolert hjemme uten steder de kunne oppsøke. Hva vil skje når disse foreldrene ikke har et sted å møte opp i tunge hverdager? Hva koster det samfunnet når en depresjon rammer en småbarnsfamilie?

Hvor skal hjemmeværende foreldrene i Porsgrunn som ønsker å snakke og være med andre småbarnsforeldre møte opp i hverdagen nå?

Ja, mange kan fint treffes på trilleturer eller i parken, men hva med de dagene hvor foreldre trenger å aktivisere små barn, samtidig som de selv trenger å sitte ned en liten time? Hva skjer med alle de småbarnsforeldrene som ikke har råd til å la barna være med babysvømming, babysang, babykino, kafébesøk, og andre etablerte tilbud, fordi de må prioritere penger til strømregning, bolig, klær til barna og mat til familien?

Hjerterommet åpen barnehage passer for alle som er hjemme med små barn under skolealder. Dette er en møteplass for alle, uavhengig av nasjonalitet og trosretning. Du trenger ikke booke tid på forhånd, og du møter andre småbarnsforeldre i samme livssituasjon som deg selv.

Du kan komme og være der og ta en kopp kaffe sammen med andre småbarnsforeldre når du triller forbi, eller du kan være der så lenge du ønsker i åpningstiden. Foreldre, tanter, onkler, besteforeldre og familievenner er selvfølgelig alltid velkommen.

Jeg har selv benyttet meg av tilbudet i mange år, og jeg kan ikke få skrytt nok av de ansatte som jobber hos Hjerterommet. Dette er et uvurderlig gratis lavterskeltilbud for alle som er hjemme med små barn.

Det er rett og slett flaut at det vurderes å stenge et lavterskeltilbud for småbarnsfamilier! Småbarnsforeldre er i livets mest sårbare fase. De trenger et sted å oppsøke hvor de blir møtt med åpne armer! Det siste de trenger er å oppleve at enda et tilbud stenger grunnet dårlig prioritering av de som bestemmer her i Porsgrunn!