For så forskrudd er verden. Det normale er å være misfornøyd.

De siste ukene har Varden laget flere saker om at kvinner sliter med eget selvbilde. Mange kvinner i Telemark, både unge og eldre, er misfornøyde med egne kropper og utseende.

Daglig leder i Gablers undertøyssalong i Skien, Elisabeth Kirkerud, forteller at hun aldri har møtt en kunde som har vært helt fornøyd med eget utseende. Det samme sier eier av treningsstudioet Endless Pole, Silje Astrid Myrvold. Kundene hennes kvier seg for å ta av seg klærne på de første treningstimene.

Da ingeniøren Manéa Lebrun nylig fortalte meg at hun hele livet har slitt med negative tanker om egen kropp, og at hun startet på diett allerede som 14-åring - gjorde det inntrykk. Hun la ut et innlegg om egne opplevelser på Instagram - og støttekommentarene rant inn. Fra kvinner hun kjenner, men også fra helt ukjente. Flere kjenner seg igjen og takker henne for åpenheten.

Hvorfor er vi så flinke til å se hva som er bra med andre, og samtidig så flinke til å fokusere på hva som er dårlig ved oss selv?

Det begynner tidlig. Allerede i barnehagen blir unge jenter (og gutter) bevisste på egen kropp og utseende.

På grunnskolen er barn og ungdom ekstremt opptatt av å passe inn og sammenligner seg med andre. Ingen vil skille seg ut - og presset på å passe inn i den smale skjønnhetsstandarden samfunnet har skapt, er stort. Det tror jeg vi alle har kjent på.

Men det har blitt så uendelig mye verre de siste ti årene. Med sosiale medier presenteres unge jenter og kvinner for et kontinuerlig kroppspress. Tidligere generasjoner fikk det servert i mindre porsjoner i media, reklame og filmer - men kunne også velge det bort. Bla om eller skru av.

Det er det langt vanskeligere å gjøre i dag. Solbrune, tynne og perfekt proporsjonerte, unge kropper dominerer på disse plattformene.

Oppskriften på dårlig selvtillit og et forvridd kroppsbilde er kun et tasteklikk eller en scroll unna.

En norsk studie viser at det er en sterk sammenheng mellom sosial mediebruk og dårligere fysisk selvbilde hos jenter, men ingen sammenheng hos gutter. Ifølge internasjonal forskning er dessuten kvinner mer tilbøyelige til å sammenligne seg med andre og bruker sosiale medier mer enn menn.

Så selv om gutter også eksponeres for dette, påvirkes de i langt mindre grad enn jentene.

Da jeg intervjuet Manéa Lebrun var hun trist fordi hun har brukt store deler av livet på å være misfornøyd med egen kropp. Nå har hun i stedet bestemt seg for å fokusere på alt den får til. En erkjennelse hun først har kommet til som 38-åring.

Jeg skulle ønske sammenligningen med andre kvinner var noe vi sluttet med når vi ble voksne. Noen gjør kanskje det. Applaus til dem.

Men det er vanskelig å bryte gamle mønstre. Vi er vår egen verste fiende. Og trolig er det nettopp derfor noen av kommentarene nettrollene lirer av seg om kvinnelige kilders utseende, treffer ekstra hardt.

For vi har hørt dem før. Fra oss selv.