Jeg kunne ikke si nei når forespørselen kom. Tirsdag møtte jeg Nabovarsleren (Aron Jahnsen). For noen en enorm trussel og for andre en kontroversiell person de helst ikke vil kobles opp mot. For andre er han en helt. Ofre vil naturligvis føle det sånn. Boka hans treffer med et slag i trynet.

Ofre utsatt for pedofile har få helter. Personlig har jeg aldri møtt noen som han. Mennesker som har opplevd seksuelle overgrep og vært i pedofiles klør og pårørende føler seg alene og oversett. Vi er mange. Her må vi bli bedre.

Mens jeg snakker med mannen tenker jeg at han hadde vært god å ha når jeg var barn. Han hadde jeg trengt når jeg måtte anmelde. Han hadde vært trygg å ha under rettssaken. For det var meg mot hele verden. Sånn skal det ikke være lengere. Vi må få på bordet ett støtteapparat som fungerer for alle. Dommene er latterlige og vernet mot dømte pedofile finnes ikke. De vil forgripe seg igjen.

Når min overgriper fikk sin dom på fem år, for overgrep som varte i 18 år, var det en hån. Han sonet 3,5 år, dro rett til en annen by og flyttet inn til en mor med to yngre døtre. Jeg gjorde alt jeg kunne. Ringte til kommunen, sendte dommen og fantaserte om å dra dit og henge opp plakater med bilde og fortelle hvem han var. Jeg gjorde aldri det men dommen ble sendt.

Noen år gikk. Det gikk sånn som jeg visste det skulle gå. Han ble dømt for overgrep mot den yngste jenta. Verden raste. Jeg burde ha fjernet han fra jordens overflate men det ble selvsagt kun med tanken. Det er menneskelig å tenke. Det er nemlig sånn at overgrep av barn er grusomt. Det gjør noe med oss for alltid. Noen klarer ikke livet etterpå. Det koster samfunnet ufattelig mye. At ikke flere skriker høyere forundrer meg til tider. Men for dem som er der og vet omfanget så er det for sent å se en annen vei.

Onsdag var nabovarsleren på TV2.

Det er et opprør blant folk. Det vil øke. Folk vil ta saken i egne hender. Jeg vet ikke om et register vil fungere men et vern må til. I hver bygd og by er folk sinte og redde for ungene sine. Mennesker vil tilslutt ta saken i egne hender for å forhindre at barn blir voldtatt.

Hva tenker du? Ønsker du et overgrepsregister? Ønsker du at offer får mer støtte og hjelp? Er straffene høye nok?

Mest av alt. Ikke vær naiv. Pass på hvem ungen din er med. Pedofile fins i hvert eneste nabolag og i enhver familie.

Snakk med barna og hold dem trygge. Forteller de om noe ,så lytt og tro dem!