Nå er det skikkelig stille. Du skal ikke spille vakre stykker på pianoet for oss. Ikke komponere flere sanger. Ikke dra oss med på konsert. Ikke få oss til å le eller tenke oss om. Det er usigelig vondt og trist. Men vi skal snart tenke oss om, og når vi gjør det vil vi skjønne at du, mest av alt, ville at vi skulle være glade og feire. For sånn var du Magnus: glad og sprudlende, selv når livet var vanskelig og mørkt.

Vi husker begge det første minnet av deg godt. Karianne husker da du sto i skinnjakke, rødbrun i håret, litt over meteren lang. 8-9 år, full av energi og synger foran hele aspirantkorpsfestivalen på Gulset. Du skilte deg ut. Du var noe eget. Søt. Annerledes. På en utrolig herlig måte. Stine husker deg fra dagen dere, også sammen med din tvillingbror Morten, begynte i korpset. Hun likte deg umiddelbart. Du var nysgjerrig og entusiastisk.

Føflekkreft: Magnus Dale døde 5. september etter å ha levd med den alvorlige sykdommen i ti år. Foto: Privat

Vi har fulgt hverandre siden. Egentlig ganske tett. Vi har sett dine talenter, musikalitet, hørt deg snakke mange språk, være journalist, prøvd å forstå alt du kunne om fornybar energi.

Du møtte mannen i ditt liv, Anders. Det er vi så glade for. Dere levde et liv sammen. I Paris, London, Barcelona.

Så ble du syk.

Du fortalte tidlig at dette var noe man døde av. Men du hadde håp. I vårt vennskap skulle vi glede oss over livet. Vi tulla og fjaste. Du tok oss med på London pub. Da vi gikk tur på Fornebu for litt over et års tid siden, snakket vi om muligheten for å kjøpe en leilighet der. Men du måtte ha nok plass til flygelet ditt. Før sommeren delte vi finn-annonser fra boliger på den tidligere flyplassen.

Vi gledet oss til så mye. Vi skulle planlegge 40-årsfesten din. For en som levde som deg, hadde det passet å avrunde med en skikkelig fest. Slik ble det ikke. Det eneste du ønsket deg til festen var nettopp bursdagssangen, og vi tipper du hadde likt å akkompagnere sangen på flygelet. Det skulle være din gave til oss - vennene dine.

Men du var med på alle våre store markeringer i livet. Det er vi evig takknemlige for. Du møtte oss alle med et åpent sinn. Ingen fordommer. Smil. Liv. Derfor er det så enormt mange som elsker deg.

Du hadde et stort og sterkt hjerte. Det banket for mennesker. Hjertet ditt banker ikke lenger. Men, vi vet, at hos veldig mange banker hjertene deres for deg.

Magnus Dale - født 3. januar 1983 - døde fredfullt på sykehuset i sitt kjære Skien, omgitt av sine aller næreste, 5. september 2022. Vi kommer til å savne deg for alltid, og vi «søstrene du hadde i lomma» kommer aldri til å glemme deg.