Slik lød en henvendelse jeg fikk den 19. juli.

Dette var en mandag og da er jo mange spisesteder stengt. Dette er venners venner. De vet jeg er interessert i byutvikling, derfor kom denne henvendelsen. De skulle avslutte ferieturen med Victoria, Lunde – Skien en torsdag i slutten av juli. Dette er oppegående, engasjerte mennesker med en stor bekjentskapskrets som sikkert har markedsført Skien og Porsgrunn, men garantert negativt.

Jeg ville rette opp inntrykket og inviterte til middag på Kafe Henrik & Co. og deretter jazzkonsert i Brekkeparken, når de skulle ankomme Skien etter turen på kanalen, men de hadde avbestilt hotellet og reiste direkte til hytta i Drøbak.

Hva jeg vil med dette? Jeg klaget da turistkontoret lå på Klosterøya. Nå ligger det i Kaffehuset, men hvem finner det der? Turistkontoret bør ligge midt i byen og det bør være åpent syv dager i uken.

Vi har Landmannstorget hvor bussene kommer inn. Her har vi også en fantastisk baker Sebastien Seynaere. Han har bakervarer på linje med de fineste spisesteder og kafeer nede i Europa.

Skien har mye å by på gjennom året, men dessverre har det ikke vært mye vilje til å satse på julimåned. Når en kommer fremmed til en by, er det viktig å møte et engasjert menneske som kan henvise til mulighetene.

Vi kan slå opp på nettet, og vi får gatenavn, men retninger og avstand er vanskelig. Når man utvikler et område som Landmannstorget med park, buss og Taxi sentral, må man tenke helhetlig på hva som tjener området.

SI DIN MENING! Vi i Varden vil gjerne at du skal bidra med din mening. Send ditt leserinnlegg til debatt@varden.no

Tips til hvordan skrive et godt leserinnlegg finner du her.