Foto: Torbjørn Tungesvik

«Ikke alle kan ha med telefonen 24/7»

Vaksinasjon, klima og beredskap er blant temaene i dagens Hallo Varden.

Problem med å få kontakt med personer

Jeg er sjokkert over måten vaksinasjonssentrene kontakter personer på. Husk at nå kommer dere i en gruppe hvor personer jobber og ikke alle kan ha med telefonen 24/7.

Kanskje godt at de fleste har mobil nå ikke fasttelefon. Personlig tar jeg aldri telefonen når jeg kjører bil. Om situasjonen er lik i alle grenlandskommunene vet jeg ikke men....?

Ut fra det jeg har lest har dere tydelig vis skjønt dette nå kanskje...

Også ros må legges til: Dere gjør en fantastisk jobb!

55 mod.

Datoer

Det er kritikkverdig at noen politikere klarer å få satt datoer på tiltak og at de samtidig skal ha formannskapsmøte samme dag som tiltaket er satt opphevet. Dette er utrolig irriterende.

Det går mot helg og tiltak 5b skal oppheves og kommunene vet godt hva de vil foreslå men å forberede folk på det viser seg umulig.

Det er ille nok med 5b og datoer er satt fordi at de vet at den datoen skal de ha formannskapsmøte og kan hale og dra ut opplysning om endring til folket. Dette er en type maktdemonstrasjon jeg liker veldig dårlig.

Jeg følger regler og jeg følger med på hvordan regler blir født og avlivet i denne tiden. Det går mot helg, planlegging er umulig med slik oppførsel. Noen liker makt og vet å utøve den.

Utålmodig borger av Grenland

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Klima med fornuft

Sakte, men sikkert sniker det seg inn en klimapolitikk som kan virke. Uansett hvor på skalaen vårt klimaengasjement ligger, burde vi kunne enes om to hovedretninger:

1: Alt vi gjør lokalt og nasjonalt må virke globalt, CO2 kan ikke «se den grense i luft»! Elektrifisering av sokkelen er nesten galskap, dersom vi tar strøm fra land.

2: Det er absolutt helt uvesentlig for klodens klima hva vi gjør i Norge, det er de store utslipperne som bestemmer hvordan CO2-utslippene (og dermed klima?) utvikler seg. Det betyr at vi må ta hensyn til Kina, India, EU, osv og deres utslipp når vi legger opp den alt viktigere politikken for å møte utviklingen.

Et «våtere, villere og varmere» må møtes med massiv innsats for å ruste opp all infrastruktur (vann, vei, bane), verne oss mot ras og flom, og ellers øke beredskapen.

Siste kvartal hadde vårt alles oljefond en avkastning på over 340 milliarder kroner. Det er nok til å finansiere det aller meste av det vi må gjøre, inkludert havvindskraft for sokkelen, og sågar kanskje en Nord Norge bane!

Bjørn Lillebuen

Barn og hjelp

Godt å lese innlegget fra fremtidige barnevernspedagoger. Vi vet at det er det negative som selger i pressen. Barnevernet står for så uendelig mye mer enn ta barn fra foreldre. Gå litt i historien og se på hva som har skjedd med barn som ikke får hjelp.

Leser

Beredskap

Bjørn Lillebuen har en god artikkel hvor han tar for seg 9. april 1940 da Tyskland angrep Norge. Den 22. juli smalt det i regjeringskvartalet og på Utøya. Begge ganger var vi særdeles dårlig forberedt og begge ganger var det Arbeiderpartiet som var hovedansvarlig.

I 2020 slo pandemien til. Da var Høyreregjeringen ansvarlig. Beredskapen var ikke 100 prosent, men ikke dårligere enn at regjeringen som viste dyktighet og handlekraft fikk resultater som overgikk omtrent alle andre land.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vi står foran et nytt valg til høsten. Jeg er bekymret hvis det gir oss en såkalt ny rødgrønn regjering. Det vil være en regjering ledet av Støre. Selv om jeg er Høyre-mann har jeg gjennom alle år helt fra 1950 tallet med Gerhardsen og frem til i dag ansett Arbeiderpartiet som et ansvarlig og i høy grad styringsdyktig parti, men nå ser jeg lite av dette.

Det er blitt populistisk og kommer med en rekke utspill som er lite gjennomtenkte. Det gir uttrykk av at de vil ha makta koste hva det koste vil. En regjering som antageligvis vil bestå av Ap, Sp og Sv, spriker i alle retninger når det gjelder viktige samfunnsspørsmål.

Thor-Herman Thorsen (H)

Festen i Porsgrunn

At det går an. Ødelegge slik for 35.000 Porsgrunnsboere, med at Porsgrunn opprettholder strenge koronatiltak i to uker til.

Skam dere. Få navnene fram.

Freddy Bøhm

Kveldssol

Nytt og gammelt på Stathelle.

Bjørn Seland