«Ikke bli lærer, for idealisten i deg brenner sakte opp»

Læreryrket og veier er blant temaene i dagens Hallo Varden.

Ikke bli lærer

Om du har over 4 i matematikk så les videre. For da er du smart nok til å forstå at du ikke må bli lærer. Ikke fortvil om du har under 4, for da kan du finne på noe annet.

Jeg elsker å være lærer. Energien, meningen og gleden det gir meg å jobbe med elevene hver dag. Men jeg har ikke helse til å være lærer. Like sikkert som høsten kommer, er det at et nytt skoleadministrativt system dukker opp. Siste skrik på denne fronten er Visma. Ingen vet hvem som har innført systemet og hva det skal være godt for.

Men husk at mennesket er til for systemet. Husk at du ikke må bli syk. For det er da du må prestere. Det er da Visma viser fram beistet i seg. Ikke bli lærer. Du blir kvalm av politikerne som hører på alle andre enn de som jobber i skolen.

For politikerne vet best. Om skolemat. Om fraværsgrenser. Om testing. Om karakterkrav. De snakker om alt annet enn hverdagen i klasserommet.

Ikke bli lærer, for idealisten i deg brenner sakte opp.

Wilhelm Brekke, lærer

Foto: Gorm Kallestad/NTB

Alltid god mat

Kafe La Bella på Brotorvet fortjener ros! Jeg har vært der utallige ganger. Seinest sist torsdag. Alltid god mat å få. Alltid hyggelig betjening. Sånt settes stor pris på!

En Pepsi Max-drikkende brunette

Ny fil på vei til Herkules ved busstoppet

Kan noen vennligst forklare meg om jeg tar feil, eller om alle andre gjør det?

Når man kjører bil sørover over Klosterøya og skal ta av til høyre mot Herkules er det en ny fil som går til et busstopp og så svinger veien til høyre mot Herkules.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Problemet: Selv når det ikke står en buss der, så venter folk flest med å bytte fil til etter busstoppet.

Jeg har tolket det som, siden filen er striplete, at her bytter vi fil med engang den ekstra filen kommer om det ikke står buss der - og at hvis det står en buss der, så bytter man fil etter bussen.

Det virker for meg overflødig å vente så lenge med å bytte fil hvis det ikke står buss der, men det gjør altså de fleste, slik at jeg må være veldig forsiktig om jeg bytter fil tidlig, for da kommer de susende over etterpå og kikker seg ikke veldig godt til høyre/blindsona.

Andreas

Dumpene på Skotfossvegen

13. september omtalte Varden dumpene på Skotfossvegen. Representanten fra fylkeskommunen bedyret at man akter å asfaltere midlertidig, men sa ikke når!

Det må da være mulig å « slenge» i en klatt asfalt umiddelbart ? Det er jo dette man har gjort de siste årene. Slik forholdene har vært i sommer og de siste årene er rett og slett en skandale.

Det er også underlig at grunnforholdene ikke er sjekket tidligere.

TKS

Breviksbrua

Dette skiltet bør vel byttes ut! At ferdigstillelsen av Breviksbrua blir forsinket er jo nesten offentlig kjent.

Vegvesenet sa vi blir ferdig til jul. Ny dato de går ut med nå, er 28.2.22.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jula varer vel til påske neste år også, og at den kanskje blir ferdig til påske?

Inge Rønnerud