Foto: Arkiv

«Ingen idyll i sandkassa»

Pandemien, søppeldunker og trafikkfarlige veier er blant temaene i dagens Hallo Varden.

Ingen idyll i sandkassa

Det var en gang tre barn som lekte sammen i sandkassa. De kom fra tre ulike kommuner, men det spilte ingen rolle for vennskapet. Den ene het Robert. Han hørte alltid på hva de voksne sa og stolte blindt på at de alltid hadde rett. Ikke nok med det – han kommanderte de andre to barna til å gjøre som han ville: Hvilke biler de skulle leke med, hvordan sandslottene skulle utformes, osv.

De to andre barna het Hilde og Harald. De var ikke så opptatt av hva de voksne sa og mente hele tiden, og Robert hørte de i alle fall ikke på. De gjorde nesten alltid som de selv ville. Sant å si syntes de var litt stas å gå sine egne veier. Men innerst inne visste de at Robert og de voksne kanskje hadde rett. De hadde sant å si en svak liten mistanke om at de voksne burde vært enda strengere enn de var.

Men leken gikk si gang – i sorgløs uvitenhet om at de skulle møtes igjen som voksne i en mye større sandkasse – ja, faktisk med tusenvis av mennesker oppi. De visste derfor heller ikke at alle disse menneskene (i hvert fall mange av dem) kom til å hyle i protest mot all kranglingen og be dem vær så god samarbeide som gode venner – hver dag.

De visste ikke hva ordet pandemi betydde og covid-19 hadde ingen hørt om. Enn så lenge.

Argus

Porsgrunnspolitikerne mangler idrettsglede

Det er frustrerende å registrere porsgrunnspolitikernes kunnskapsløshet om smittevern. Nå hindrer dere oss i å arrangere km i mellomdistanse i orientering, på grunn av egne sære regler. Koss & co. mener tydeligvis at øldrikking og åpne kjøpesentre er viktigere enn sunn idrettssamhold. Dere vil heller gi alkohol og shopping til folket.

Jeg er rett og slett skuffet over dere. Det dere virkelig nå trenger er å komme dere i aktivitet ut i skogen med gode venner. Den medisinen mangler dere!

Øyvind Hylleseth

Ulike tiltak

På tide at Robin Kåss i Porsgrunn slutter å løpe til media hver gang Skien velger noe annet enn Porsgrunn helse institutt. Og ikke minst grine om at staten må bestemme. Skien har valgt via sine folkevalgte, det samme har Porsgrunn.

Så får han som sitter på toppen av Rådhustrappa ytterst i Skienselva slutte å blande seg i alt og alle og skulle bestemme over sine naboer. At Robin Kåss som er lege ikke snart kan se hva disse tiltakene gjør med folk, ikke minst yngre voksne som bedriver idrett og studerer. Ja, det forundrer meg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hadde jeg vært trener for et fotballag over 20 år så hadde jeg gitt f … og heller kjørt trening.

Hva skal de gjøre? Arrestere folk?

Mr Lei

Sp og SV

Eg er så glad for at Senterpartiet ikkje vil samarbeide med SV. Nå kan eg stemme på Senterpartiet uten å holde meg for nåsa.

Johannes Ryen

Søppeldunker

Skien skal bli en vakrere by! Kverndalen skal rustes opp, Landmannstorget har blitt en perle og i Ibsenparken blomstrer det hele sommeren. Men ta en tur i boliggatene i Skien. Hus og hager er stort sett velstelte og pene, mange legger mye tid og penger i vakre inngangspartier.

Men en ting, eller rettere sagt tre, skjemmer, nemlig de såkalt miljøvennlige søppelkassene. De står oppstilt langs gater og veier, foran pene inngangspartier eller ved sidevegger til naboens glede. Tre store, skjemmende plastdunker. Foran noen hus med to boenheter står det seks dunker! Noen har laget pene små hus til dem, men kassene blir ikke penere av å bli rammet inn.

Og nå skal vi kanskje få enda en! Hvor i all verden skal vi gjøre av dem uten at de blir en visuell forurensning i våre bymiljøer som vi gjerne vil forskjønne?

Frustrert innbygger

Farlig utkjøring på Gulsetvegen

Fra utkjøringen fra Furuset og inn på Gulsetvegen er det mye vegetasjon og trær som henger over vegen. Her kan det fort skje en ulykke. Det er skolevei også.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jeg har kontaktet Bjørn Richard Kirste i Vestfold og Telemark fylkeskommune. Han opplyser at den nederste delen av Gulsetvegen tilhører fylkeskommunen og den øverste ved Furuset er kommunal.

Har henvendt meg til kommunen uten tilbakemelding.

Håper at de ansvarlige tar fatt i dette før noe alvorlig skjer.

NIH

Potensial for økte inntekter

Hvis kommunen vi ha flere inntekter, kan de få trafikketaten til å sette opp fartsmålere i Oscarsgate i Skien. Der er det skiltet med maks 30 km/t fra Lundegaten og fram til Lundedalens begynnelse.

Her det virkelig penger å hente, spesielt i morgen og ettermiddagsrushet, men også på kveld og nattetid! Om ikke fartsmålere, hva med flere lett synlige skilt? Bortsett fra den trafikkfarlige hastigheten, er det også veldig støyende. Ser fram til en reaksjon.

Beboer

Møteledelsen i UKMB i Skien

Ruben Kaasa kommer i Hallo Varden 4. juni med kraftig kritikk av Knut Einar Aas som møteleder i utvalg for klima, miljø og byutvikling i Skien kommune. Dette synes jeg han kunne spart seg.

Knut Einar Aas har en stødig hånd om møtene i UKMB. Han er en jovial fyr. Det gjenspeiler seg nok også i møteledelsen. Men det går ikke på bekostning av at alle saker blir behandlet på en saklig og god måte. Alle får komme til orde med sine synspunkter, og det er en grei dialog med administrasjonen underveis, som kommer med eventuelle tilleggsopplysninger og orienteringer.

Selvfølgelig tar det tid når alle skal få si sitt, men demokrati tar tid. Det var mange saker i siste møte, så 4 timer og 45 minutter er ikke urimelig. Som Ruben Kaasa anbefaler jeg imidlertid å gå inn og lytt selv. Alle møter i utvalg, formannskap og bystyre ligger på Skien kommunes hjemmeside.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Gustav Søvde (V)

UKMB-LEDER: Knut Einar Aas (Ap). Foto: Jonas Fossing

Forskjell på folk

Ser at noen kan bruke hodeplagg og andre kan ikke under prøve hos biltilsynet. Det går da ikke an å forskjellsbehandle folk på denne måten. Hvor skal dette ende i framtiden? Men det er jo alltid noen som skal ha egne regler. Alle må behandles likt.

Avisleser