Hallo og leder: N/A Foto: Privat

«Ingen vet hvor parkeringsplassene er»

Parkering, bussbilletter og Kverndalen er blant temaene i dagens Hallo Varden.

Parkering for gjester til Bakkestranda

Jeg oppdaget dette skiltet og «parkeringsplass» her om dagen, da jeg ruslet i Bakkegata, på vei hjem. Ingen som har parkert der på en stund ser det ut til, og det frister nok ikke å kjøre inn i den jungelen.

Kanskje derfor det parkeres i «hytt & pine» og gatelangs på Bakken; ingen vet hvor parkeringsplassene er.

Hvor er parkeringsplassene egentlig? Sikkert noen i Skien kommune som vet. Stranda skal rustes opp og det ventes storinnrykk til denne herlige bystranda i sommer, ikke alle kan sykle og gå.

Kan i samme slengen rose kommunen for å ha satt opp flere benker og bord langs Hjellevannet. Veldig bra!

På Bakkestranda er det god plass til enda fler sitteplasser, på fine dager nå er det fullt ved alle bord og benker.

God sommer ønskes,

Bakkeramp

Buss og billetter

Jeg er en pensjonist som bor i Langesund. Før koronaen var det greit å ta bussen hvis man skulle en tur til Stathelle, Porsgrunn eller Skien. Det er det slutt på nå for meg og mange andre.

Skal bussene bare være for unge, datakyndige mennesker? Hvorfor ikke sette en glassplate foran sjåføren, slik som det er i matbutikkene? Da kan vi gå rett til bussholdeplassen, legge bankkortet på bankterminalen, og så er det betalt, for penger er dere nok blitt livredde for.

Myndighetene ønsker jo at mange skal bruke kollektivtransport. Da bør ikke busselskapet gjøre det umulig for mange å bruke tilbudet!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

1943-modell

Vipps og buss

Jeg har ikke Vipps og kan heller ikke installere det på min gamle mobil. Jeg kjører vanligvis bil. Hvis jeg plutselig, av en eller annen uforutsett årsak, må velge buss, hvordan skal jeg enkelt kunne betale? Jeg har alltid noen kontanter med meg, og jeg har bankkort. Jeg vil jo slippe å betale gebyr.

Leser

Handikapparkering

Er det mulig for Skien kommune å flytte handikapparkeringa i Holbergs gate nærmere inngangspartiet til legesenteret? Har sett en del mennesker med nedsatt bevegelsesevne som strever.

R

Tilsyn i landbruket

Ser på NRK si nettside, der dei viser til at det er gjort tilsyn hos grise bonden som det er vist makabre bilder fra på tv-en.

Hva hjelper det med tilsyn og at det blir pekt på feil og mangler og bonden svarer «det skal vi rette opp»i, angitt med datoer og årstall? Det som skjer etterpå, er at sakene blir lukka og alle tror at nå blir det i orden, i hvert fall tilsynet.

Saken er den at i veldig mange tilfeller blir det ikkje fullt opp og det gjelder alt tydeligvis fra Mattilsynet og DSB.

I mitt tilfelle, fra noen år tilbake, gjaldt det DSB. Tok kontakt med dei i ei sak, der dei sa at sakene var lukka og at da var det greit, men etter ein kjapp gjennom gang fant vi ut sammen at her var ikkje leksa gjort.

Konklusjonen min: Dei som driver med tilsyn saker sover i timen. Det er ikkje greit.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jan Forberg

Fleire vaksiner?

Vart fullvaksinert i mars. Fekk nytt «tilbud» i mai og no i juni. Blir det ikkje registrert?

Undrande

Kverndalen

Jeg lurer bare på hvor mange timer om dagen de skal jobbe i Kverndalen. De starter kl. 07.00 og nå er klokka snart 22.00, og de holder fremdeles på her. Skal de ha like lange dager framover? Det er ikke måte på med bråk derfra. Sliter med hodepine nå og det er sikkert ikke bare meg.

Arnhild Strøm

Porsgrunn kommune i utvikling

Her i Porsgrunn framstår vi som et utviklingsland. Ikke som et land i utvikling, men et land med behov for utvikling. Kanskje kan Porsgrunn Utvikling hjelpe til.

I Sverdrups gate fikk vi besøk av et firma som fortalte at kablene som går i lufta, ganske snart ville gå i gata. Vi ble tilbudt nytt innslagspunkt for vår strøm til huset. Nettkabelen går allerede i gata, så det var et godt scenario. Riktignok gleder fuglene seg over strømkablene, ekorna også. Men det minner mest om utviklingsland vi ikke ønsker å sammenlikne oss med.

Nå graves det i gata samtidig som det settes opp nye stolper for luftkabler. Hvordan er det mulig? Vi lever i 2021. Verden går framover. Men altså, ikke i Porsgrunn. Her skal vi fortsatt ha luftkabler. Det må da være mindre framtidsretta? Hvor ligger ansvaret? For meg er det høyst uklart. Kanskje det er en sak for Porsgrunn Utvikling, kanskje for vår handlekraftige ordfører.

Det graves altså i Sverdupsgate, fire uker etter at jeg sjøl fikk lagt ny asfalt. Jeg kontakta kommunen om saken, om det ikke hadde vært mulig å forutsi at min asfaltering var unødvendig, borkasta penger? Svaret fortalte at det ikke var mulig å holde oversikt over all graving i Porsgrunn. I 2021? Svaret forteller meg at Porsgrunn kan trenge å utvikle seg. Kanskje må Porsgrunn Utvikling utvikle seg til noe mer enn eiendomsforvalter. Kanskje må de begynne å utvikle noe? En god start er å utvikle en APP som holder oversikt over hvor og når det skal graves i Porsgrunn? Det kan spare innbyggerne noen tusenlapper når de må grave i gata.

Inge Jørgensen

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Utvikler