SJOKKERT: En leser er sjokkert etter avsløringene om personalbehandlingen og Anne Ingun Bakaas i Midt-Telemark. Foto: Halvor Ulvenes

«Jeg er sjokkert over avsløringene i Varden»

Midt-Telemark kommune, Brekkeparken og abort er blant temaene i dagens Hallo Varden.

Ledelse i Midt-Telemark

Jeg er sjokkert over avsløringene i Varden om personalbehandlingen i kommunen vår. Det er flott at både Susanne Espedalen og Anne Ingunn Bakaas har valgt å stå fram med sine saker. Det er krevende å stå fram i et lite lokalsamfunn, derfor er vi så takknemlige at noen velger å legge korta på bordet.

Det er ganske fantastisk at personalsjefen, ifølge lydopptaket med Anne Ingun Bakaas, sier at hun er inhabil. Kort tid etterpå gjør hun seg habil. Ikke nok med det: Litt senere i opptaket sier hun – ifølge oppslaget i Varden – at døra for Anne Ingun er stengt til avdelingen, der en nær slektning av personalsjefen jobber. Det er dessverre ikke bare disse to som er blitt utsatt for elendig personalbehandling. Kanskje andre dører også snart bør stenges.

Personalpolitikken i kommunen er blitt et enormt samtaleevne i bygda, og folk forventer nå at det blir ryddet opp. Vi har en ordfører som stadig profilerer seg på Facebook om at hun er ute og bader året rundt. Nå bør hun også dykke ned i det som skjer i kommunen, og sørge for at arbeidstakerne hennes får en anstendig behandling. Vi forventer om at ordfører Siri også rapporterer om denne oppryddingen på Facebook.

Olav i Bø

Brekkeparken

Nå er våren her, og det er bare å glede seg til å komme i Brekkeparken og nyte blomsterprakten og utsikten.

Men det er en ting som ikke er så bra. Restauranten. Hvorfor går det ikke an å få et skikkelig tilbud der, slik at en kan ta med seg gjester på en bedre middag. Sånn som det har vært de siste årene, er det kun en middagsrett, pluss suppe, om dagen. Du tar ikke med deg gjester ut til middag for å spise flesk og duppe, om det er aldri så godt.

Du har lyst til å be de på en litt bedre enn det. Det kan vel ikke være umulig å ha en à la carte-meny, som de har på andre restauranter i byen. Og så må de kjøpe inn mat nok. For et par år siden, på en jazzkveld, var de tomme for mat kl. 20.30. Du fikk ikke engang ei pølse. Derimot var det ikke noe problem å få noe å drikke.

Ikke minst er Brekkeparken ei perle i disse tider. Du kan sitte ute og ha god avstand. Nye stillheten og atmosfæren, suset i trærne, og kjemisk fritt for bilstøy.

Noe for kommunen å tenke på.

Gunhild Steinde

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vel talt, Varden

Mange av oss er inderlig trøtt av disse ubetydelige realitykjendisene som NRK plager oss med i alle sammenhenger. De får leve sitt liv blant annet skvalder i tabloidene, og stolte lokalaviser.

Kickador

Oslo 20210410. Svein Østvik (Charter-Svein) brenner munnbindet sitt under koronaskeptikernes markering utenfor Stortinget lørdag ettermiddag.Foto: Heiko Junge / NTB Foto: Heiko Junge/NTB

Abort

Hvis det blir ny regjering til høsten, så vil det komme forslag om at leger, sykepleiere/jordmødre ikke kan reservere seg mot abort. Bare vent.

Reidun Aasen

Sykepleier

Alarmen uler, på tide å våkne!

Hvor er det blitt av klassebevisstheten? Folkets interesser i form av ønsker og behov. Hvorfor stemmer ikke folket nettopp på bakgrunn av dette?

Vi har i åtte år hatt en borgerlig regjering som har økt forskjellene i landet vårt. De rikeste i samfunnet har mottatt gave etter gave i form av skatteletter, profitt av felles arbeid forsvinner ut i privat berikelse og landets milliardærer øker sine formuer. Men hva med velgerne? De som har stemt inn denne politikken. Hva med dem?

De består stort sett av vanlige arbeidsfolk. Arbeidere som hver dag legger ned en stor innsats for samfunnet vårt. De jobber ordinære jobber og ser ikke mye til pengene som bades i av overklassen, som om onkel skrues pengebinge var en virkelighet.

Vi stemmer inn politikere, folkevalgte personer som skal representere vår posisjon i samfunnet. Men sist jeg sjekket var ikke flertallet av Norges velgerskare direktører med millionlønn.

Nei, klassebevisstheten vår er definitivt svekket. Det er nærmest å sammenlikne med stockholmssyndromet, hvor man utvikler en positiv relasjon og tanke om de som i utgangspunktet ikke vil deg vel.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Arbeiderklassen er den størst representerte klassen i samfunnet. Vi kan i all realitet bestemme hvor makta skal ligge, hos oss folket eller den øverste eliten. Vi har i lengre tid dessverre valgt det siste.

Jeg hører alarmen i det fjerne, jeg tror en endring er på vei. En ny politisk retning om du vil. Men den vil ikke komme av seg selv. Vi må på ny se egne interesser og behov. Vi, arbeiderklassen må våkne!

Mikael Backe, Rødt Skien