Foto: privat

«Jeg kan avsløre at det er jeg som har satt opp skiltet»

Et skilt på Skifjell, toppturer, skolesaken i Porsgrunn og «de rike» er blant temaene i dagens Hallo Varden.

Mystisk skilt på Skifjell

Jeg kan avsløre at det er jeg som grunneier som har satt opp skiltet. Det er rett og slett på grunn at av folk kaster søppel rundt omkring området der. Faktisk så mye at jeg har kjørt to lass av gårde til fyllingen.

Jeg vil helst ikke sette opp kjettinger og slikt og gjøre naturen utilgjengelig for folk, og tenkte i stedet at skiltet skal fungere som en brems og det har fungert.

Kjell

Topptur

Hva er det med nordmenn og toppturer? Er det ikke like tilfredsstillende å gå halvveis til toppen?

I så fall, hvorfor er det sånn?

Halvsprek 61-modell

Skolesaken i Porsgrunn

Porsgrunn kommune er i ferd med å begå nok en blunder når de nå arrogant forsøker å presse gjennom en skoleløsning de færreste av oss er enig i. Ingen av deres argumenter holder mål og det er på høy tid at vi alle nå støtter opp om Olav Havstads iherdige forsøk på å få kommunen til å forstå at Tveten ikke er riktig framtidsløsning for regionen.

Også dere utenfor Stridsklev/Tveten må hjelpe til slik at vi får lagt nok trykk på kommunen til at de skjønner hvor feil dette er.

Olav Havstad: Stå på!

Porsgrunn kommune: Det er våre penger dere tuller slik med. Stopp prosjektet på Tveten umiddelbart!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tor H.

Vaksiner og prioritering

Må si jeg er svært forundret over FHI og deres prioritering. Grenland har nå et ekstremt høyt smittetrykk, men det virker som om ikke dette prioriteres?

Gi bort vaksiner til andre, det skulle vi, men får vi hjelp? Nei.

Først meg selv så meg selv så kommer dere kanskje …

En som venter i Porsgrunn

Arveavgiften

Øyvind Kaasa: Du sier: «Skjønner hva norske rikinger klager over.»

Nei, de klager ikke, for de betaler lite eller ikke noe i arveavgift. Det er oss småfolk som betaler den. Og når den såkalte «Høyre-regjeringa» fjernet det, vil jeg påstå det var et sosialt tiltak. Ap har alltid passet på dem med mye penger, og lagt til rette for dem. Og hvis det fremdeles ikke er nok drar de bemidlede fra landet.

En av de mest kapitalsterke her pakket koffertene til døtrene sine stappfulle med penger og sendt dem til Sveits. Arveavgift, glem det! Slik gjør de det.

Mantraet til Ap, «de rike skal betale mer skatt», har gått ut på dato forlenge siden. Det er bare snikksnakk, Før denne såkalte «Høyre-regjeringa» hadde vi åtte år med Ap- regjering, Stoltenberg. Presset den regjeringen mer ut av «de rike»? Nei!

Etter krigen har Ap dannet regjering 13 ganger. Avbrutt av Høyre bare et par ganger. En Borten-regjering og en Bondevik-regjering. Syse og Lyng har så vidt prøvesittet statsministerkrakken en gang hver.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hvis det er noe å klage over i dagens samfunn, burde vi se til dem som har sittet lengst og styrt dette landet. Ikke sant? Lite sannsynlig at de siste to høyreledede regjeringene skulle ruinere hele de sosialdemokratiske Norge!

Godt valg!

Finn E

Google

Finn E ber i en kommentar forrige uke om en status fra Skien kommune på «Google-prosjektet» på Gromstul. I august 2019 ble det kjent at Google har kjøpt store deler av tomten på Gromstul som er regulert til industriformål. Skien kommune har etter det vært involvert i flere prosesser med Google.

Kommunen inngikk i juni 2020 en utbyggingsavtale med Google sitt selskap WS Computing AS knyttet til infrastruktur (vei, vann og avløp etc.) opp til tomten. Sent i 2020 godkjente Skien bystyre reguleringsplan for å kunne realisere en kjølevannstunnel fra Norsjø og opp til tomten på Gromstul.

Erfaring fra tilsvarende store datasenterprosjekter i utlandet er at det tar tid fra tomtekjøp til eventuell realisering. Skien kommune jobber hver dag med dette og andre spennende nye nærings- og industriprosjekter for å sikre positiv utvikling for kommune og region.

Det var for øvrig Statnett som var ansvarlig for Hoppestadbro-prosjektet, og dette er ikke en del av den nevnte utbyggingsavtalen mellom Skien kommune og Google sitt selskap.

Monika Lønnebakke, næringssjef

Skien kommune

Vårskog

Stille vårskog ved Buvollen!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hege Baardseth

Foto: Hege Baardseth