Foto: Caroline TarAngen

«Jeg lurer på hva Skien kommune har tenkt når de innfører onlinebooking»

Vaksinering, utbygging på Moldhaugen og «ekteskap» er blant temaene i dagens Hallo Varden.

Hva er poenget med online booking?

Koronapandemien har bragt med seg en rekke fremskritt innen digitalisering og nettløsninger, det kan bidra til viktige fremskritt i tiden som kommer -også innen e-helse. Dog lurer jeg på hva Skien kommune har tenkt når de innfører onlinebooking for korona-vaksinen. Riktignok som et pilotprosjekt, men hvem er det som høster fordelene av dette?

Det er vanskelig å forstå argumentasjonen for å gjennomføre dette i aldersgruppen 55-64. Dette er en aldersgruppe som sannsynligvis spriker stort i sine nettferdigheter.

Vi leser i nyheter om vaksinepass og hvordan dette vil være nøkkelen til reise og frihet til å bevege seg fritt og å være sosial utover restriksjonene som svinger med de uforutsigbare smittebølgene. Altså vil det å være vaksinert være en essensiell brikke i å leve så fritt som mulig i tiden som kommer.

Da virker det lite hensiktsmessig og sette enkeltpersoner innenfor en gruppe opp mot hverandre, hvor de i praksis må utkonkurrere andre for å få et helsetilbud som hele verden venter på og folk flest ønsker seg. Dette bidrar til å få frem det verste i oss. Jeg har uten hell forsøkt å finne god informasjon om bakgrunnen for å innføre dette og hva det skal brukes til på sikt.

Vil siste person i aldersgruppen vaksineres innenfor samme tidsgrense som om man hadde vanlig delegering av vaksinedoser, eller kan noen i denne aldersgruppen risikere å bli nedprioritert fordi deres evne til å være «første mann til mølla» ikke holder mål. Det kan virke uetisk å drive helsehjelp på denne måten og jeg håper noen kan klare opp i dette så jeg forstår hva som er konseptet, utover digitaliseringsjåleri med lite fokus på menneskene i målgruppen.

Vilde Strøm

Jeg er også nabo

Det har stått strid om en nytt hus i bukta på Moldhaugen. Det er naboer som har protestert. De er ikke alene om å være naboer. Alle som går langs elvebredden på Østsiden er også det – meg inkludert.

Det visuelle inntrykket har i alle år vært slik at man har hygget seg ved bebyggelsen der i bukta. Den hører på en måte hjemme i Vestsidens tradisjon med lave, harmoniske hus.

Dette skal nå endres. Det skal bygges i tre etasjer og med vinduer som ser ut som sveisebriller og som kommer til å blinke sterke solreflekser over til en flere kilometer lang strandlinje på Østsiden.

Ett er at de som ønsker seg dette monsterhuset ikke forstår hva de er i ferd med å gjøre og derfor kan tilgis. Et annet er hva arkitekten har tenkt på. Eller ikke har tenkt på. Monsteret som kan komme, vil i generasjoner være en visuell katastrofe. Er det slik vi vil ha det i Porsgrunn?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jeg er også nabo og protesterer på det sterkeste mot noe som kan bli et hatobjekt og en sorg for fremtidige porsgrunnsfolk. Finnes det ingen modige politikere som kan sette foten ned og rope ut et rungende nei?

Er det noe rart at arkitekturopprøret er i ferd med å spre seg som en præriebrann?

Truls E. Norby

Butikker på Lietorvet

Leser i lørdagens avis at Casa Design slutter etter mange år da Ark bokhandel skal inn i disse lokalene. Jeg leser også at Casa Design ble tilbudt et annet lokale som de da takket nei til.

Siden ledelsen på Lietorvet fortsatt gjerne ville ha Casa Design på senteret kan jeg ikke forstå hvorfor ikke Ark kunne få et av de andre tomme lokalene. De har f.eks. i 2.etg. der bokhandel Notabene var. Tror nok absolutt at vi som kunder hadde funnet veien opp dit og den er godt synlig fra cafeen.

Det blir et stort tap for mange når Casa Design slutter, en butikk med alt fra gaveartikler til garn og for ikke å glemme god service.

Når en leser slikt kan en miste lysten på å handle på senteret, men det er stort sett kun en selv det vil gå utover.

Skuffet kunde

Foto: Caroline TarAngen

Ekteskap

Ser i Varden at det er full splid i ekteskapet mellom Skien og Porsgrunn.

Porsgrunns ordfører «alias Donald» og Skiens ordfører «alias Kamala» er ikke enige om hvor smitten startet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kanskje det er på tide med en forhandling mellom partene slik at det kan bli et fullverdig ekteskap, med Grenland som den nye kommunen.

Man burde da ansette en nøytral ordfører som ikke er blokkavhengig.

Lykke til.

Alfinn Rasmussen