Foto: Varden

«Kanskje kan billetthefter være et alternativ for deg?»

Bussbilletter, regnbueflagget og riksvei 36 er blant ingrediensene i dagens Hallo Varden.

Svar om kjøp av bussbilletter

Takk for at du spør om hvordan du kjøper bussbillett uten nett, app og BankID.

Kanskje kan billetthefter være et alternativ for deg? Billettheftene kan kjøpes hos Vy Buss Grenland, Rabbenkroken 19 i Skien. Da kjøper du 10 enkeltbilletter og får en gratis! Hvis du bor langt unna utsalgsstedene kan du ta kontakt på telefon 40705070, så sendes billettheftet i posten mot faktura. Disse kan også kjøpes på Narvesen i Grenland: Herkules, Arkaden, Lietorvet, togstasjonen Porsgrunn, Storgata i Porsgrunn og Brotorvet på Stathelle. Narvesen selger også andre bussbilletter, som månedskort.

SMS-billett om man ikke har smarttelefon, er også et alternativer for noen, og hvis du trenger hjelp til dette eller behøver å snakke med noen om hvordan kjøpe bussbillett for buss og ferje i Grenland og Telemark, ring gjerne vårt kundesenter på telefon 33300100.

Farte

Avslag på jobbsøknad

I disse dager er det mange som starter i sommerjobb. Jeg har selv en datter på 16 som har søkt, men ikke fått. Felles for søknadene, er at hun ikke har fått svar (les: avslag).

Jeg spurte pent en av bedriftene hun hadde søkt hos, om hun kunne forvente et svar, og fikk dette: «Ja det skulle vi gjerne og vi er glad for alle som søkte, men når man får flere hundre søkere blir det vanskelig å gjennomføre.»

Dette syns jeg er så dårlig, og jeg er redd dette er litt gjengs for distriktet vårt.

Jeg skal jo ikke disse bedriftene i Grenland, men for min del gir dette et useriøst inntrykk av potensielle arbeidsgivere. Det virker nesten som om det kun er kommunen/fylkeskommunen som har alt på stell i disse prosessene.

Det burde være en enkel sak å forfatte et standardsvar og sende på mail til de som dessverre ikke nådde opp.

Irritert mamma

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ord

Når har bedrifter fått DNA?

Bærekraft er et annet ord som folk slenger rundt seg i tide og utide. Til og med døden skal være bærekraftig! Skal vi gjenoppstå med en gang?

Det siste kan kanskje MDG svare på.

Guri

Riksvei 36, en skandale

Gustav Søvde opplyser at Statens vegvesen jobber med en ny forbindelse for Rv36 fra Skyggestein i Skien til Skjelsvikdalen i Porsgrunn. Jobbes med? Hva innebærer det? I de 50 årene jeg har bodd i Skien har dette vært en problemvei. Statens vegvesen tar seg tid! Prokrastinerer de? Når kan vi forvente å se en løsning på problemveien?

«Dyrket mark», et trumfkort det er for lett å trekke fram. Er den hellig? Helse, miljø og sikkerhet for oss som bor i byen teller mindre? Når vi vet at det legges ned i snitt 9.000 gårdsbruk i året, kan en jordlapp i Skien være avgjørende mot vår helse og sikkerhet?

I tillegg har vi og et problem med Fv32. Må den gå over Skiens mest trafikkerte fotgjengerovergang på Lietorvet? På tide å løfte kravene til fotgjengernes sikkerhet! Få veien bort fra Lietorvet, bort fra sentrum.

Finn E

Til Elisabeth

Du skriver i gårsdagens avis (9. juni) at du er en av mange som ikke er på nett, eller ikke har app og bank-id.

Jo, jeg er enig, den digitale utviklingen har gått for fort og for langt. Vi legger spor etter oss overalt. Internett kjenner dine forbruksvaner og vet hvor du er, eller har vært! Er smarttelefonen blitt redskapet til innføring av «1984-tilstander»!?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Øyvind Engesland, Porsgrund

Det er problemer innad i Ap

Robin av Porsgrunn rykker ut i Hallo Varden onsdag og føler at Porsgrunn kommer litt dårlig ut og at Porsgrunn ikke kan klandres for uenighetene i Grenland når det gjelder lokale retningslinjer.

Et lite råd Robin: La det ligge! Det blir så utrolig fjollete å høre på. Det mest vittige eller sørgelige er at dere ordførere i Bamble, Skien og Porsgrunn er alle i Arbeiderpartiet. Utrolig at ikke dere klarer å bli enige. Jeg håper virkelig folk skjønner at disse tre ikke under noen omstendighet kan få fornya tillit om to år.

Gunder B.

Regnbueflagget

Regnbueflagg på vipps, på stadion, på rådhusene, barnehager slipper heller ikke unna.

Ideologien om kjønnsmangfold, at barn skal velge om de er gutt eller jente, ut ifra hva de føler seg som, en periode, eller vent litt, det er vel hen det skal hete. Eller om de skal ha sex med gutt eller jente.

Disse som forvirrer barna og ungdommen slippes inn overalt, mens det å fortelle om Jesus og Bibelen er forbudt på Norske skoler og institusjoner.

Og Norge som fortsatt skal bygge på vår kristne arv ifølge grunnloven! Skam at norske politikere slipper inn disse, og tar fra barna sin barndom og uskyld.

Anders Berg

Krf-medlem

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Foto: Per Arne Rennestraum