Foto: Ole Johnny Hansen

Kåss tapte for Hedda

For første gang siden krigen måtte Porsgrunn gi tapt for overmakten i Skien. En milepæl. Berlinmurens fall blir bare en historisk parentes til sammenligning.

Det var den akutte faren for at gardinkundene på Liland i Jernbanegata skulle rømme til Herkules, som satte ordfører Robin i en meget presset situasjon.

Til slutt måtte han dilte etter Skien og åpne dørene på Down Town. Dermed er Hedda i Nordbygda formelt å anse som koloniherre i Grenland. Med hard, men urettferdig hånd styrer hun de innfødte i syd. Dette vil fortsette også etter at Carola-viruset er snytt ut av lokale nesebor og evakuert til Grønland.

Tanken har lenge vært å sette opp en kontrollpost på Borgestadsletta, men så viste det seg at bompengegeneral Kåss allerede har kommet kolonimakten ved det idylliske Hjellevannet i forkjøpet. Kåss blir ikke lenger boss, men vil få tilbud om en stilling som konsul i Brevik. Der får han ansvar for eget poståpneri og skal dessuten bistå akterutseilte ferjepassasjer som har mistet lommeboka, etter en litt for heftig aften på Sjøloftet.

Til stillingen medfølger det en egen snodig lue, uniform og fritt valg på øverste hylle i Langesund Damekors feminine portefølje. Tvangsbeordringen til Brevik rammer avisene hardt. Med en litt mer tilbaketrukket posisjon vil konsul Kåss heretter være å se høyst tolv ganger per uke i Sofus-bilaget Varden.

En langsiktig plan har som kortsiktig mål å ha en Kåss-fri avis innen 2025, altså fem på halv ni. Varden og resten av Avis-Telemark har som et enda mer langsiktig mål å publisere en artikkel som ikke handler om hytter.

Folk med egen hytte i Spania higer nå etter vaksinepass slik at de rekker å vanne blomstene. Sofus mener alle innbyggerne bør merkes og sorteres, slik at vi vet hvem som kan nyse ubekymret.

De som nekter å ta vaksinedråpene, skal henges ut med en S for Skakkjørte Vriompeiser. Mønsterelevene får en tatovering av Kåss og Hedda i panna. Den kan fjernes, men ikke før etter neste valg.

Sofus sliter med sysselsettingen som følge av pandemien. Reiseforbud gjør at hjemmeproduksjonen i skuret ikke har like mange kunder fra Herre. Alle kreative gründere må tenke nytt. Den nye nisjen består i utleie av kulerammer til villfarne politikere.

Erna Solberg står øverst på kundelista når hun nå skal lære seg å telle til 14. Solberg er den første som lider av senvirkninger av Carola, uten å ha hatt så mye som et snev av basselusker. Manglende matematiske evner kombinert med hukommelsessvikt gjør at hun møtte på Kåre Willoch uten å kjenne ham igjen.

Erna forsvarer seg med at den nye smittevernregelen går ut på at man har lov til å hilse på maks fire tidligere statsministere i løpet av et døgn. Minst.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De som nekter å ta vaksinedråpene, skal henges ut med en S for Skakkjørte Vriompeiser.

Vardens nettavis kunne ellers fortelle at bompengepartiets Mari inviterte bystyret inn i sin hjemme alene-fest, som det heter når de folkevalgte samles nå for tiden. Ordføreren fikk bakoversveis da «Highway to hell» blåste ut ørevoksen, i protest mot bompengene. Ordføreren svarer med Bom-badilla Life.

Sofus

willybrandt@berlinmuren.hedda.com